Students nonāk cietumā par bibliotēkai neatdotu grāmatu

foto:
foto:

ASV Teksasas iedzīvotājs Džorijs Enks nonāca policijas iecirkņa izolatorā par – kā vēlāk noskaidrojās – laikus nenodotu grāmatu. 

Students kādu bibliotēkai piederošu iespieddarbu pie sevis turējis trīs gadus.

Par incidentu ziņu ASV telekanāls ABC. Enks šobrīd no ieslodzījuma atbrīvots pret drošības naudu 200 dolāru apmērā. 

Studējošais Džorijs Enks 2010.gadā no bibliotēkas paņēma grāmatu, lai gatavotos eksāmeniem augstskolā, taču viņš nezināja, ka konkrētajā Teksasas štata pilsētā Koperaskovā pirms četriem gadiem pieņēma likumu, kas ļauj sākt vajāšanu pret bezatbildīgiem grāmatu lasītājiem. Tas noteic, ka gadījumā, ja klients grāmatu nav atgriezis trīs mēnešus pēc lasīšanas termiņa iztecēšanas beigām un neatbild uz e-pastu un tālruņa zvanu, cilvēku drīkst arestēt.

Tiesa, studentu Enku policija nesāka vajāt speciāli. Viņš policijas redzeslokā nonāca citas lietas sakarā, un iecirknī, pārbaudot Enka personu, dators informēja, ka vīrietis pārkāpis bibliotēkas noteikumus. Šis fakts ļāva cilvēku apcietināt. 

Tiesnesis, kurš lēma par drošības naudu un atbrīvošanu, sacīja, ka šādi stingri likumi ir vajadzīgi, jo laikus neatgrieztas bibliotēkas grāmatas liedz citiem lasītājiem tikt pie vajadzīgās literatūras. Students Enks nelaimīgo grāmatu atgrieza bibliotēkā nākamajā dienā pēc iznākšanas no cietuma, kur kopumā pavadīja vairākas diennaktis. 


Написать комментарий