Vētra Latgalē: Koks uzgāžas auto, gājis bojā cilvēks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rēzeknes novadā, Griškānu pagastā stiprā vēja dēļ pirmdienas rītā lūzis koks uzgāzies virsū automašīnai, divi tajā esoši cilvēki cietuši, bet viens gājis bojā, portālam Diena.lv pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Šembele.

Savukārt Daugavpils novadā, Naujenes pagastā, plkst.5.23 koks uzkritis elektrības vadiem. Bez elektroapgādes līdz ar to ir palikušas vairākas mājas.

Uzņēmuma Sadales tīkls pārstāve Ilze Rubene portālu Diena.lv informēja, ka visvairāk elektroenerģijas atslēgumu plkst.6 bija Austrumu reģionā – Daugavpils apkārtnē, jo agrā rīta stundā vienlaicīgi atslēdzās piecas 20 kilovoltu līnijas un elektroenerģijas sadales punkts, ietekmējot elektroapgādi aptuveni 3500 klientiem, bet jau ap plkst.6.15 Sadales tīkla operatīvajam personālam izdevies atjaunot vairāku elektrolīniju darbību un elektroapgādi aptuveni 1800 klientiem Daugavpils apkārtnē.

Spēcīgais vējš, kas Latviju sasniedzis pirmdienas naktī, plkst.6 radījis bojājumus un atslēgumus vairākās vidējā sprieguma līnijās Latgalē. Sadales tīkls pastiprināti seko līdzi vētras attīstībai, sazinās ar pašvaldībām un aicina iedzīvotājus ievērot pastiprinātas drošībasprasības, īpaši atrodoties elektroapgādes infrastruktūras tuvumā.

Elektroatslēgumu karte liecina, ka plkst.6.30 avārijas atslēgumi bija 150 vietās Latvijā. Pēc operatīvās informācijas laika apstākļi šobrīd nav izraisījuši būtiskus avārijas atslēgumus, taču, ņemot vērā laika prognozi,Sadales tīkls preventīvi gatavojas tam, ka laika apstākļi dienas gaitā vēl var pasliktināties.

Sadales tīkls aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un ievērot pastiprinātas drošības prasības, īpaši atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīgā vējā var lūzt koki un zari, pārraujot elektrolīniju vadus un radot bīstamas situācijas, kas apdraud iedzīvotāju dzīvību.

Iedzīvotājiem konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz uzņēmuma Sadales tīkls klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Latvijas austrumu daļā rietumu, dienvidrietumu vējš pastiprinājies brāzmās 20 līdz 23 metriem sekundē, kas uzskatāma par vētru. Tiek prognozēts, ka laikā no plkst.5 līdz 10 rietumu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies, brāzmās sasniedzot ātrumu 15-19 metrus sekundē, bet Latvijas austrumu daļā pat 20-23 metrus sekundē.


Написать комментарий