Gulbis pēc neveiksmes sezonas pēdējā turnīrā saglabā pozīciju ATP rangā

foto: bbc.co.uk
foto: bbc.co.uk

Latvijas tenisists Ernests Gulbis pirmdien publicētajā ATP ranga sarakstā saglabājis 24.pozīciju.

Atgādinām, ka aizvadītajā nedēļā Gulbis piedalījās savā sezonas pēdējā turnīrā Parīzē, kurā izstājās jau pirmajā kārtā, zaudējot spānim Fernando Verdasko.

Saglabātā 24.vieta Gulbim ir augstākā pozīcija pasaules rangā kopš 2011.gada februāra. Kā zināms, viņa rekordpozīcija rangā ir 21.vieta, kurā viņš atradās 2011.gada 7.februārī.

No citiem Latvijas tenisistiem ranga 478.vietā atrodas Andis Juška, kurš atkāpies pa 28 pozīcijām, Miķelis Lībietis saglabājis 693.pozīcijā, bet Mārtiņš Podžus ir 753.vietā. Vēl Jānis Podžus ir 1168.vietā, Deivids Jukša ir 1413.vietā, bet Mārcis Garuts ieņem 1490.vietu.

Ranga pirmajā desmitniekā notikušas divas izmaiņas. Līderi joprojām ir Rafaels Nadals, Novāks Džokovičs un Davids Ferrers, bet viņiem seko Endijs Marejs un Huans Martins del Potro. Tomašs Berdihs pakāpies pa vienu pozīciju un tagad ir sestajā vietā, Rodžers Federers atkāpies uz septīto vietu, Staņislass Vavrinka ir astotajā vietā, Rišārs Gaskē ieņem devīto pozīciju, bet Žo Vilfrīds Conga ir desmitajā pozīcijā, kas ir vienas pozīcijas zaudējums.

Pirmdien ar divām spēlēm sāksies ATP sezonas noslēguma turnīrs, kurā piedalīsies astoņi tenisisti. A grupā spēkosies Nadals, Ferrers, Berdihs, Vavrinka, bet B grupā būs Džokovičs, del Potro, Federers un Gaskē. Šogad turnīrā nepiedalās Marejs, jo ārstē muguras savainojumu.


Написать комментарий