Izpilddirektore pastāstīja par Daugavpils novada domes 2014. gada budžeta veidošanas darba gaitu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdienas Daugavpils novada domes preses konferencē izpilddirektore Vanda Kezika komentēja novada domes budžeta veidošanas gaitu nākamajam gadam.

„Protams, pagaidām nevar galīgi pateikt, kas tiks iekļauts nākamā gada budžetā. Tomēr uz šo brīdi jau ir doti rīkojumi budžeta sagatavošanai, kuros ir atrunāts, ka līdz 6. novembrim atbildīgajām personām, kuras saskaņo pagastu pārvalžu budžetus, jāprecizē kritēriji, pēc kuriem tiks sadalīti līdzekļi konkrētām pagastu jomām, un jau 12. novembrī notiks budžeta veidošanas konsultatīvā tikšanās, kurā piedalīsies pagastu pārvalžu vadītāji, grāmatveži, kā arī Daugavpils novada domes atbildīgās amatpersonas. Savukārt šonedēļ noslēdzas tikšanās ar Daugavpils novada domes nodaļu un dienestu vadītājiem”, – pastāstīja Vanda Kezika.

Pēc izpilddirektores vārdiem novada domes nodaļu un nozaru vadītāji ir iesnieguši lūgumus par psihologu vienību, kas atbilst skolēnu skaitam, iekļaušanu budžeta finansējumā: „Tika noskaidrots, ka psihologa pakalpojumi skolās ir ļoti pieprasīti, tomēr šobrīd pie mums strādā tikai viens psihologs, ar kuru nepietiek”.

Tādēļ, ka vasaras darbā iekārtošanās programma šogad tika veiksmīgi realizēta, to plāno realizēt arī nākamgad. Tiesa tās finansējuma summu pagaidām neplāno palielināt, tā paliks iepriekšējā līmenī – 10 tūkst. latu.

Vēl viens veiksmīgs piemērs ir vasaras nometņu projektu organizācijas konkurss, tādēļ šo tradīciju nākamgad plāno turpināt.

„Runājot par izglītības nozari, joprojām paliek aktuāls jautājums par bērnu bezmaksas ēdināšanu novada skolās. Tomēr te ir radusies dilemma: šodien skolas pusdienu cena nepārsniedz 50 santīmus tikai tādēļ, ka vairāk nekā 40 darbinieki, kuri organizē skolēnu ēdināšanu, tiek uzturēti uz pašvaldības rēķina. Iznāk, ka šodien mēs finansējam skolēnu pusdienas nevis tikai 1. līdz 6. klašu, bet arī visiem skolēniem. Ja ēdināšanas organizācija skolās tiks nodota uzņēmumiem, tad pusdienu cena ievērojami pieaugs.

Protams, mēs plānojam pietiekami lielu sagatavošanās bērnu Dziesmu svētkiem programmu, kuri notiks 2015. gadā. Tādēļ ir parādījusies nepieciešamība pieņemt darbiniekus interešu izglītības sfērā”, – pauda V. Kezika.

Zīmīgi, ka pašvaldība domā par to, lai turpinātu daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas finansēšanas programmu. Turklāt notiek diskusijas par mājokļu remonta programmas izveidošanu tādēļ, ka pirmo reizi Daugavpils novadā burtiski veidojas rindas uz municipālajiem mājokļiem, kuri nav labiekārtoti.

Runājot par sociālo sfēru, te pēc izpilddirektores vārdiem plāno saglabāt iedzīvotājiem esošos atvieglojumus, kā arī kopā ar Sociālo dienestu tiks apspriests jautājums par sociālo dzīvokļu piešķiršanas programmas izveidošanu.


Написать комментарий