Atkal uztver par mirušu uzskatītā melnā stārķa Doras raidītāja signālu

foto: naturelight.ru
foto: naturelight.ru

Pirmdien ornitologi secināja, ka Latvijā ar raidītājiem aprīkotā melnā stārķa Doras signāls ir pazudis, un, ņemot vērā, ka pirms tam putns ilgāku laiku nekustējās, uzskatīja, ka putns ir beigts un pie tā ir ticis kāds maitēdājs, bet otrdien signāls atkal uztverts, vēstīja LNT "Ziņas".

Otrdien signāls uztverts, un, spriežot pēc tā, raidītāj atrašanas vieta ir mainījusies. Raidītājs atrodas Hartumā, kādas mājas pagalmā. Ornitologiem pagaidām nav ziņu, vai kāds atradis tikai raidītāju, vai putna līķi vai putns vēl dzīvs. To plānots noskaidrot tuvākajā laikā, jo raidītāja baterijas ir uzlādētas un signālu varēs uztvert vēl četras piecas dienas.

Jau ziņots, ka Dora kopumā ceļā uz siltajām zemēm pieveica 5860 kilometrus, tikusi aiz Hartumas, taču tad viņas signāls pazudis. Ornitologi spriež, ka putns gājis bojā, jo pirms signāla pazušanas putns vairs nekustējās.

Lidojumu turpina Tince un Oga, kas tagad atrodas Sudānā, Agneses signāls pazuda, bet, visticamāk, sliktu sakaru dēļ, bet Mellene, kuras signāls iepriekš  pazuda Sīrijā, "atradās" Sudānā, pie Nīlas.

Jau ziņots, ka septembra vidū Ukrainā nošauts melnais stārķis Guste, pirms tam  Kaļiņingradā gāja bojā stārķis Dace. Iepriekš Baltkrievijā gāja bojā stārķis Santa.


Написать комментарий