Valsts svētku priekšvakarā daugavpiliešus aicina stiprināt patriotisma garu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, šogad mūsu valsts svin Neatkarības 95.gadadienu. Par godu tam visā Latvijā un arī mūsu pilsētā notiks vairāki pasākumi.

Piektdien, 8.novembrī, piedalīties akcijā ielūdz Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs. Muzeja sabiedrisko attiecību galvenā speciāliste Juta Vorone pastāstīja portālam Gorod.lv, ka visi patriotiski noskaņoti dažāda vecuma pilsētnieki var piedalīties sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanā.

Jāatzīmē, ka šāda veida lentītes dažādu valsts svētku priekšvakarā rotā politisko darboņu, ierēdņu un parasto valsts iedzīvotāju krūtis. Minētā akcija muzejā notiks no plkst.11:00 līdz 12:30.

Piektdien, no plkst.13:00 līdz 14:00 Vienības laukumā ikvienam interesentam būs iespējams aplūkot Zemessardzes 34. Artilērijas bataljona ieroču demonstrējumus un Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes kinologu uzstāšanos.

Saskaņā ar tradīciju Lāčplēša dienas priekšvakarā šādi demonstrējumi un uzstāšanās notika Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā, bet sakarā ar pagalma nelielu platību un arvien pieaugošo skatītāju skaitu tika nolemts, ka šie pasākumi notiks pilsētas centrā.

Jaunā nedēļa daugavpiliešiem sāksies ar Lāpu gājienu pa pilsētas centrālajām ielām, Latvijas valsts kontūru veidošanu no lāpām Vienības laukumā un mūzikas grupas „Baltie lāči” koncertu.


Написать комментарий