Līvānietim 8.vieta pasaules čempionātā dambretē

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Pasaules čempionāts dambretē jauniešiem līdz 13 gadiem šogad risinājās Baltkrievijas pilsētā Oršā, ziņo Līvānu novada portāls.

Latviju tajā pārstāvēja arī Līvānu sporta skolas audzēknis Latvijas čempions Ilmārs Štolcers. Ar saturīgu spēli Ilmārs ierindojās augstajā 8. vietā.

Čempionātā startēja 12 Eiropas un Āzijas valstu 30  sportisti.

Pirmajā mačā Ilmāra pretinieks bija šī gada Eiropas čempions no Ukrainas Deniss Mežeņins. Ilmārs lieliski izspēlēja partijas atklātni, taču starta sasprindzinājums viņam neatļāva atrast efektīgāko pavedienu turpinājumam, kas noveda pie pasīvākas pozīcijas, kurā aizsargājoties tika pieļauta izšķirošā kļūda un rezultātā zaudējums. Jāpiebilst, ka par pasaules čempionu kļuva tieši Deniss Mežeņins.

Sekoja divas pārliecinošas uzvaras pret citu Latvijas pārstāvi siguldieti Mārtiņu Zemlīti un Krievijas pārstāvi Romānu Ldokovu. Īpaši iepaidīga un efektīga izvēlētā plāna ziņā bija partija pret R. Ldokovu,  taču interesanti, ka turnīra noslēguma tabulā Romāns ierindojās vienu vietu pirms Ilmāra.

Līdzīgā abpusēji nopietnā cīņa neizšķirti noslēdzās partijas ar Kazahijas pārstāvi Adilu Arginu un Krievijas spēlētāju Arturu Miniguzinu, kurš vasarā Eiropas čempionātā ieguva bronzas medaļu. Šis rezultāts labi raksturo Ilmāra izaugsmi pēdējos trīs mēnešos.

Katra partija ilgst aptuveni piecas stundas, tāpēc tas iespaidoja Ilmāra spēles iznākumu partijā pret ķīnieti Shulmu Jin, jo tā bija dienā otrā partija, kurā fiziski izturīgāks izrādījās Ķīnas sportists un arī uzvarēja.

Finiša taisnē tika pieveikts  igaunis Andreass Jurgensons un ļoti sīvas divas partijas ar baltkrievu zēniem Mihailu Semeņuku un Iļju Kravcovu tika noslēgtas kā neizšķirtas.

Turnīra augsto meistarības līmeni labi raksturo ļoti blīvie rezulti noslēguma tabulā.

Īpaši tāpēc var sveikt Ilmāru ar sasniegto rezultātu.


Написать комментарий