Bordāns: Premjeram priekšā vēsturiska izšķiršanās par tieslietu sistēmu

foto: focus.lv
foto: focus.lv

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns, kura atkāpšanos prasa nu jau viņa bijusī partija VL/TB-LNNK, pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski („Vienotība") ceturtdien sacīja, ka valdības vadītājam ir priekš vēsturiska izšķiršanās par tieslietu sistēmu.

„Ministru prezidentam ir iespēja izdarīt vēsturisku izšķiršanos: vai nu mēs turpinām tiesiskas reformas vai nu mēs paliekam tajā pašā tvanā, kāds ir bijis diezgan ilgus gadus šajā valstī. Un es domāju, ka Ministru prezidents diezgan labi saprot šo situāciju. Tālākais ir viņa izvēle, un es esmu izdarījis savus darbus no savas puses," teica Bordāns.

Bordāns apliecināja, ka neesot gatavs demisionēt pats, jo neesot gatavojies strādāt, lai „tā vienkārši pārtrauktu visus iesāktos darbus".

Ministrs norādīja, ka plašākus komentārus sniegs tad, kad būs zināms premjera lēmums par to, vai viņam būs jāatkāpjas.

Plānots, ka ceturtdien Dombrovskis tiksies ar Nacionālās apvienības izvirzīto kandidāti, Bordāna iespējamo pēcteci Baibu Broku.

Nacionāļi Bordāna demisiju pieprasīja pirms divām nedēļām, norādot, ka viņš līdzdarbojas biedrībā „Demokrātiskie patrioti", kas var kļūt par partiju. Bordāns tika izslēgts no NA, savukārt premjeram tika prasīta Bordāna atlaišana. Dombrovskis par nacionāļu pieprasījumu līdz šim izteicies atturīgi, norādot, ka ir jātiekas ar visiem iesaistītajām pusēm. Savukārt Bordāns par VL/TB-LNNK izteicis neizpratni.


Написать комментарий