«Vienotība» skaidru reformu plānu no Bordāna sagaida tuvāko nedēļu laikā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

"Vienotība" skaidru tieslietu nozares reformu plānu no tieslietu ministra Jāņa Bordāna sagaida tuvāko nedēļu laikā, Latvijas Radio stāstīja "Vienotības" Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Pēc Smiltēna vārdiem, "Vienotība" sagaida, ka Bordāns vēl šogad piedāvās konkrētu pieteikto reformu plānu jau izstrādātu likumu grozījumu veidā, lai šīs ieceres nonāktu līdz Saeimai un varētu vērtēt, cik reāli ir par tām vienoties un cik ilgā laikā tās ir īstenojamas. Kad reformas būs noformulētas, politiķi varētu atgriezties pie jautājuma, vai ir izpildāma "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) prasība atsaukt Bordānu no ministra amata.

Ministra krēsls nav domāts, lai to vien aizpildītu, bet gan lai risinātu konkrētas problēmas, uzsvēra deputāts un piebilda, ka premjers nevar atlaist ministru, kurš uzrāda labus darba rezultātus.

Smiltēns domā, ka Valda Dombrovska (V) valdības koalīcija joprojām ir spējīga nostrādāt līdz pat Saeimas vēlēšanām un to arī vajadzētu darīt.

"Vienotības" politiķis atgādināja, ka atkāpšanās no koalīcijas līguma ir notikusi arī iepriekš, kad VL-TB/LNNK iebilda pret Anrija Matīsa apstiprināšanu satiksmes ministra amatā, kad pieprasīja iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisiju un vairākas citas reizes.

Jāatgādina, ka Bordānu tieslietu ministra amatam savulaik izvirzījusī VL-TB/LNNK novembra sākumā vērsās pie premjera Dombrovska, prasot atsaukt viņu no amata, taču Dombrovskis nolēma "pagaidām neprasīt" Bordāna demisiju, argumentējot, ka ir svarīgi turpināt virzīt ministra pieteiktās reformas. Tas paplašināja plaisu starp koalīcijas partneriem, un VL-TB/LNNK paziņoja, ka līdz ar to spēku zaudējis koalīcijas līgums.

Bordāns nav gatavs nosaukt termiņu, kurā īstenos tieslietu jomā pieteiktās reformas, turklāt viņš izvairīgi runā par iespējām nodrošināt savām iniciatīvām politisko atbalstu.


Написать комментарий