“LDz Cargo” iegādāsies vēl 100 dzelzceļa kravas vagonus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

"Latvijas Dzelzceļa" (LDz) meitasuzņēmums "LDz Cargo" izsludinājis atklātu konkursu par 100 segto dzelzceļa kravas vagonu piegādi, atsaucoties uz paziņojumu "Latvijas Vēstnesī", ziņo "Nozare.lv".

Konkursa piedāvājumu atvēršana notiks 3.decembrī, savukārt nodrošinājums ir noteikts 10 000 latu apmērā bankas garantijas veidā.

Vasarā "LDz Cargo" noslēdza līgumus ar SIA "Skinest Latvija" par 100 segto un 100 graudu vagonu piegādi, kā arī ar SIA "Sigmen" par 100 fitinga platformu piegādi.

Kā informēja LDz Sabiedrisko attiecību daļā, 17.maijā izsludinātajā atklātajā konkursā par dzelzceļa vagonu piegādi interesi izrādīja septiņi pretendenti, no kuriem trīs iesniedza savus piedāvājumus.

"LDz Cargo" valdes priekšsēdētājs Guntis Mačs norādīja: "Interese par izsludināto konkursu bija liela arī no ārvalstu uzņēmumu puses. Dzelzceļa vagoni ir ilgtermiņa ieguldījums - tas ļaus mums dažādot un attīstīt kravu pārvadājumu veidus. Piemēram, šobrīd ir vērojams pieprasījums pēc graudu pārvadājumiem, tādēļ graudu vagonu iegāde bija savlaicīgs un pareizs lēmums. Savukārt fitinga platformas nostiprinās mūsu pozīcijas konteineru pārvadājumu tirgū."

Koncerns "Latvijas Dzelzceļš" sastāv no mātesuzņēmuma valsts AS "Latvijas Dzelzceļš" un piecām meitassabiedrībām - AS "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA "LDz Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmuma SIA "LDz Infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmuma SIA "LDz Ritošā sastāva serviss", kā arī apsardzes uzņēmuma SIA "LDz Apsardze".


Написать комментарий