«50 pelēkā nokrāsās» atrada herpes un kokaīnu

foto: vk.com
foto: vk.com

Beļģijas zinātnieki uz E.L. Džeimsas romāna „50 pelēkā nokrāsas” bibliotēkas kopijām atrada herpes vīrusu un kokaīna pēdas.

Par Levenas Katoļu universitātes speciālistu darba rezultātiem raksta The Guardian. Pētījums notika Antverpenes bibliotēkā, no kurienes eksperti paņēma 10 populārāko darbu eksemplārus.

Herpes vīruss tika atrasts ne tikai uz „50 pelēkā nokrāsu” eksemplāra, bet arī uz Beļģijas rakstnieka Pītera Aspes grāmatas „Tango”. Zinātnieki atzīmēja, ka herpes vīruss izplatās arī dzimumceļā. Vai tas nozīmē, ka vīrusa nesēji nodarbojās ar seksu blakus grāmatām, netiek precizēts, – vēsta lenta.ru.  

Pētījuma gaitā tika noskaidrots, ka kokaīns atrodams uz katras bibliotēkā paņemtās grāmatas. Kā atzīmēja zinātnieki, narkotikas daudzums uz grāmatas lappusēm ir niecīgs, tomēr tā pietiek, lai cilvēkam, kurš paņēma grāmatu pēc tā, kurš lietoja kokaīnu, atrastu šīs vielas pēdas organismā.

Turklāt Beļģijas speciālisti paziņoja, ka mikroorganismi un vīrusi, kuri nonāk uz populāru romānu lappusēm, cilvēkam nav bīstami, jo atrodas uz papīra pārāk nelielos daudzumos. Iepriekš pie secinājumiem par to, ka bibliotēkas grāmatas nerada draudus cilvēku veselībai, nonāca arī citu valstu zinātnieki.

„50 pelēkā nokrāsas” ir pasaules bestsellers. Zīmīgi, ka romāns vislabāk tiek izpārdots elektroniskā veidā. Tiek uzskatīts, ka šāda versija ir populārāka par klasisko tādēļ, ka daudzi kautrējas demonstrēt apkārtējiem romāna vākus, kurā ir daudz erotisku ainu.


Написать комментарий