Dome ieguldīs vairāk nekā pusmiljonu latu PSIA «Daugavpils ūdens» projekta realizācijas turpināšanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.novembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja lēmumu par 554 945 latu ieguldīšanu PSIA „Daugavpils ūdens” pamatkapitālā.

Līdzekļi pilnā apjomā tiks ieguldīti līdz 2013.gada 31.decembrim. Minētā summa ir nepieciešama PSIA „Daugavpils ūdens” īstenotā ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmu attīstības projekta turpināšanai. Šā gada septembrī Dome pieņēma lēmumu par kredīta 554 945 latu apmērā ņemšanu.

Atgādināsim, ka oktobra nogalē deputāti pieņēma lēmumu mazināt projekta sadārdzinājumu un atkārtoti izsludināt divus konkursus daļās, kurās konstatēts sadārdzinājums. Zīmīgi, ka pie augstākminētā secinājuma nonāca arī īpaši izveidotās darba grupa Jevgeņija Careva vadībā pieaicinātie eksperti, kuru pakalpojumi tika apmaksāti no pilsētas budžeta.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka iepirkumu grafikā veiktie grozījumi esot saskaņoti ar ministriju, tiek gatavota jaunu iepirkumu dokumentācija, iepirkumi tiks izsludināti pavisam drīz, jo laika ir maz.

Atgādināsim, ka tika plānots, ka projekts „Ūdensapgādes attīstība Daugavpilī, III kārta” tiks realizēts 30 mēnešus, tā īstenošana tika uzsākta 2011.gadā. Projekta mērķis ir ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana un rekonstrukcija. 


Написать комментарий