Dažu NMMS pakalpojumu cenas varētu tikt paaugstinātas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

21.novembrī Daugavpils novada domes Finanšu komiteja izskatīja divus jautājumus par grozījumu pieņemšanu Daugavpils novada domes 2010.gada lēmumā par pagastu pārvalžu kultūras iestāžu sniegtajiem maksas pakalpojumiem.

Ziņotāja, Naujenes pagasta pārvaldes priekšsēdētāja Ināra Miglāne, pastāstīja, ka pagasta pārvalde esot saņēmusi Naujenes Mūzikas un mākslas skolas (NMMS) direktora ierosinājumu paaugstināt NMMS rīkoto konkursu dalības maksu.

Pēc I.Miglānes vārdiem, minētais lēmums esot saistīts ar 2014.gadā plānoto pāreju uz eiro valūtu, tādēļ, lai atvieglotu skolas grāmatvežu darbu un nemaldinātu ārzemniekus, kuri piedalās dažādos konkursos, tika ierosināts dalības maksu 10 latu apmērā paaugstināt līdz 10,54 latiem, lai janvārī šī maksa būtu 15 eiro. Tāpat, sakarā ar to, ka mūzikas vidusskolas agrāk nepiedalījās NMMS rīkotajos konkursos, radās nepieciešamība lēmumā norādīt arī mūzikas vidusskolu dalības maksas apmēru – 21,08 latu jeb 30 eiro. Savukārt, piedaloties NMMS rīkotajos festivālos, skatēs un citos pasākumos, dalībniekiem būs jāmaksā 2,11 lati jeb 3 eiro.

Otrais sēdē izskatītais jautājums bija saistīts ar NMMS direktora ierosinājumu mācību maksu (5 lati) samazināt līdz 4,92 latiem mēnesī, no 1.janvāra šī summa būs 7 eiro mēnesī.

Jāatzīmē, ka saskaņā ar lēmuma projektu minētie grozījumi stāsies spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Finanšu komitejas deputāti vienbalsīgi atbalstīja šos grozījumus un nodeva tos izskatīšanai novada domes deputātu sēdē 28.novembrī. 


Написать комментарий