Pēc J.Careva lūguma deputātu sēdē nolasīja dzejoli par lielībniekiem un Zaķi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes komiteju sēdes mēdz būt ne tikai nopietnas, bet var pildīt arī kultūras un izglītības funkcijas.

Augstākminēto apliecināja ceturtdien, 21.novembrī, notikusī Izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēde.

Mūsu pilsētā labi pazīstamais dzejnieks Staņislavs Volodjko griezās pie deputātiem ar lūgumu iedalīt naudu savas pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem domātās grāmatas „Jāņtārpiņš” izdošanai. Grāmatas tirāža – 1 000 eksemplāri, to izdošanai nepieciešami 750 lati. Minētās grāmatas plāno uzdāvināt Daugavpils pirmsskolas izglītības iestāžu audzēkņiem un pilsētas sākumskolām.

Pēc S.Volodjko vārdiem, pirms trim gadiem šī grāmata tika izdota ar Izglītības pārvaldes finansiālo atbalstu, pateicoties kam katrā Daugavpils skolu bibliotēkā ir viens grāmatas eksemplārs, kurš ir visai pieprasīts.

Deputāts A.Gržibovskis ierosināja atbalstīt vietējo radošo inteliģenci, atzīmējot, ka grāmata ir veiksmīgi aprobēta.

Deputāts J.Carevs lūdza dzejniekam nolasīt kādu dzejoli no grāmatas, atzīmējot, ka radoši cilvēki Domi apmeklē visai reti. Atbildot uz lūgumu, S.Volodjko uzaicināja visus klātesošos uz literāro vakaru Latgales Centrālajā bibliotēkā, kur tiks lasīta dzeja.

Tomēr deputāts bija uzstājīgs, rezultātā dzejnieks nolasīja dzejoli „Lielībnieki”, kas, pēc J.Careva vārdiem, bija domāts tieši deputātiem.

Portāls Gorod.lv piedāvā šo dzejoli oriģinālvalodā:

«Как-то раз, собравшись стаей, звери хвастались хвостами.

Выставляла хвост Лиса: «У меня пушистый самый!». 

Обезьяна вслед за ней: «А мой хвост зато длинней!». 

Слов Бобёр не тратил даром, по воде хвостом ударил. 

И всех очень удивило, что в хвосте есть столько силы.

Не найдя в нем проку-толку, хвост поджать осталось Волку. 

«Чем похвастаться, не знаю!», - вдруг в конце нашёлся Заяц.

«Хвостик мой короткий очень, но зато он как помпончик!»

Pēc dzejoļa nolasīšanas sēžu zālē izskanēja skaļi aplausi, un komitejas priekšsēdētājam Jānim Dukšinskim vajadzēja pacensties, lai nomierinātu klātesošos.

Iespējams, tieši izteiksmīga dzejoļa nolasīšana pārliecināja komitejas locekļus bērnu grāmatas izdošanai iedalīt 350 latus.


Написать комментарий