Ir zināmi konkursa «Kur saulīte rotājās» rezultāti

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Šī gada novembrī noslēdzās Valsts izglītības satura centrs organizētais skolēnu patriotisma audzināšanas pasākumu cikls „Mana Latvija”, informē Krāslavas novada portāls.

Tā ietvaros arī Krāslavas novada interešu izglītības mākslas pulciņu audzēkņi piedalījās konkursā „Kur saulīte rotājās”. Risinot konkursa tēmu, dalībnieki iepazinās ar saules zīmi, simbolu, jēdzienu latviešu tautas etnogrāfijā, kultūrā, iegūtās atziņas realizējot radošos darbos dažādās mākslas tehnikās. 

Trešajā konkursa kārtā starp vairāk nekā 2000 darbiem bija arī  trīs mūsējie- divi no Krāslavas BJC un viens no Kalniešu pamatskolas. Trešās kārtas laureātu sumināšanas noslēguma pasākumā, kas notika 2013.gada 20.novembrī Rīgas Latviešu biedrības namā, starp 300 dalībniekiem bija arī Krāslavas bērnu un jauniešu centra Aušanas pulciņa audzēknes kopā ar skolotāju Ainu Gubu, saņemot 3.pakāpes diplomu, gūstot emocijas no iespaidīgajiem burvju mākslinieku priekšnesumiem, saviem vienaudžiem- vizuāli plastiskās un teātra mākslas kolektīvu priekšnesumiem. 

Apmeklēts Kongresu nams, kur bija skatāmi Latvijas bērnu labākie darbi, iepazīts Saules muzejs. Daļa no Rīgas saules atvesta un skatāma KN izvietotajā izstādē „Saule Rīgas arhitektūrā”. Nāciet, vērojiet līdz pat decembra beigām.


Написать комментарий