Darba grupas loceklis dalījās ar informāciju par Daugavpilij „kaitīgo” līgumu un jaunajiem ekspertu novērtējumiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau pavisam drīz Daugavpils pilsētas domes vadība, deputāti un plaša sabiedrība varēs uzzināt, pie kādiem secinājumiem ir nonākusi pastiprināti strādājošā četru mēnešu laikā darba grupa, kura nodarbojās ar uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” līgumu pārbaudi.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja šīs darba grupas loceklis deputāts Jurijs Zaicevs, tam jānotiek domes ārkārtas sēdē otrdien, 3. decembrī. Pēc viņa vārdiem atlikt iepriekš solīto darba grupas ziņojumu nolēma koalīcijas padome, jo dažiem kolēģiem ir nepieciešams laiks, lai iepazītos ar dokumentāciju.

„Es nenoguršu atkārtot to, par ko ne vienu reizi vien esmu runājis: līgums ar „Batergo” ir kaitīgs un bīstams pilsētai, tās saimnieciskajai darbībai. Šī projekta realizācijas rezultātā uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” zaudēs iespēju kontrolēt tarifu. Es esmu pārliecināts par to, ka tas pieaugs, bet to nedrīkst pieļaut, tādēļ staciju ir jāatgriež pilsētai, un patstāvīgi jārealizē šo projektu bez visādām privātām firmām un oligarhiem. Eksperti pilnībā apstiprināja, ka uzņēmumam „Daugavpils siltumtīkli” būtu izdevīgāk pašam realizēt šo projektu”, – paskaidroja J. Zaicevs.

Neskatoties uz to, ka izmeklēšanas interesēs, kuru turpina KNAB, birojs nevar dalīties ar esošo informāciju, pēc tautas kalpa vārdiem zvērinātās advokātes Kārkliņas birojs, kurš nodarbojās ar „kaitīgā” līguma juridisko ekspertīzi, tomēr runāja ar KNAB pārstāvjiem.

„Šo sarunu rezultātā tika piedāvāts veikt cilvēku aptauju, kuri ietilpa „Batergo” līguma iepirkumu komisijā, ko mēs arī izdarījām. Mēs aptaujājām iepirkumu komisijas priekšsēdētāju Māri Laudiņu, kurš paskaidrojuma rakstā apstiprināja, ka neviens no iepirkuma komisijas locekļiem nesagatavoja uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” konkursa noteikumus. Tas ir likumā atrunāto noteikumu pārkāpums, un uz šī pamata mēs varam iesniegt prasību par līguma laušanu”, – paziņoja darba grupas loceklis.

Uz portāla Gorod.lv jautājumu, vai uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” griezās tieši pie uzņēmuma „Batergo” ar priekšlikumu lauzt līgumu, deputāts atbildēja, ka šo organizāciju sarakste notiek jau no šī gada jūnija.

„Visas trīs ekspertīzes bija nepieciešamas. Jebkurā gadījumā pietiekami kompetentus uzskatus pauda gan Lietuvas eksperts, gan Kārkliņas kundze, kura pilnībā mums parādīja līguma laušanas ceļu ar minimālām sekām Daugavpils pašvaldībai un uzņēmumam „Daugavpils siltumtīkli”. Turklāt gan Kārkliņas kundzes biroja, gan UAB „Ekotermija” (Lietuva) secinājumi satur ekonomisko pamatojumu pilsētai kaitīgā līguma laušanai.

Negribu tagad paredzēt, kāds līguma laušanas variants tiks izmantots: pušu vienošanās vai iztiesāšana. Sākumā kļūs zināms, vai dome pieņems vai nepieņems izskatīšanai mūsu darba grupas darbības rezultātus, iespējams, ka pieņems tikai zināšanai. Pastāv trīs varianti, un atkarībā no deputātu rezolūcijas mēs darbosimies tālāk”, – paziņoja deputāts Zaicevs.


Написать комментарий