No M.Laudiņa neizdevās noskaidrot, kas un kāpēc izstrādāja firmas “Batergo” uzvarētā konkursa dokumentus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, 3.decembrī Daugavpils pilsētas domes ārkārtas sēdes gaitā deputāti nobalsoja par līguma laušanu ar SIA „Batergo”, kā arī tika apspriests, kas tieši izstrādāja minētās firmas, kura bija vienīgais pretendents, uzvarētā konkursa dokumentāciju.

Sēdes gaitā deputāts Aleksandrs Samarins iepazīstināja kolēģus ar PAS „Daugavpils siltumtīkli” toreizējā vadītāja Māra Laudiņa rakstveida paskaidrojumiem, kuros tika minēts, kas veica iepirkuma procedūru.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis nolasīja dokumentu, kurā bija teikts, ka iepirkuma procedūras nolikumu un līguma projektu par tiesībām nodrošināt ar siltumenerģiju palīdzēja izstrādāt kāda firma, kura sniedza juridiskos pakalpojumus, savukārt tehnisko specifikāciju izstrādāja PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbinieki.

Mērs paziņoja, ka, viņaprāt, konkursa nolikums bija jāizstrādā Iepirkumu komisijai, tādēļ viņš izteica pieņēmumu, ka juridiskā firma varēja izpildīt nevis PAS „Daugavpils siltumtīkli”, bet kāda no konkursa pretendentiem pasūtījumu.

Portāls Gorod.lv griezās pie M.Laudiņa, lai precizētu, vai tiešām, izstrādājot dokumentāciju, uzņēmums izmantoja juridiskās firmas pakalpojumus, un ar ko tas bija saistīts, taču M.Laudiņš nekomentēja šo jautājumu.

Nobeigumā atgādināsim, ka pašvaldības iestādes visai bieži izmanto dažādu firmu, kuras sniedz pakalpojums noteiktajās jomās, pakalpojums. Varam tikai minēt, kāpēc pilsētas mērs neapšaubīja darba grupas, kura pārbaudīja PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbību un pasūtīja 3 ekspertīzes, darba mērķi. 


Написать комментарий