Daugavpils KSP bija zināms, ka ietaupītie līdzekļi jānovirza darba algām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka 3.decembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldei (VPIP) atteica 2013.gada ieņēmumu un izdevumu tāmes korekcijā, Komunālās saimniecības pārvaldei (KSP), kura pieteica papildjautājumu par tāmju koriģēšanu, atļāva koriģēt šā gada budžetu.

Ziņotāja – KSP galvenā ekonomiste Gaļina Platkova – pastāstīja, ka grozījumi pamatbudžetā tiek veikti līdzekļu racionālākai izmantošanai, un papildfinansējums līdz gada beigām netiks pieprasīts.

Atbildot uz deputātes Natālijas Petrovas jautājumu, ko KSP izpratnē nozīmē „racionālāka izmantošana”, Gaļina Platkova atzīmēja, ka noteiktās pozīcijās ietaupītos līdzekļus iestāde novirzīs citām vajadzībām.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, palīdzot ziņotājai paskaidrot, ar ko atšķiras KSP un VPIP situācijas, paziņoja, ka KSP grozījumos jau iekļauti līdzekļi decembra darba algu izmaksai decembrī. Ietaupītos līdzekļus KSP novirzīja arī pilsētas sanitārajai tīrīšanai un dambja nostiprināšanas papilddarbiem.

Tādējādi, KSP darbinieki, kuriem deputāti parasti izsaka daudz pretenziju un jautājumu, izrādījās labāk informēti, kā gada beigās jākoriģē budžets, lai tas tiktu atbalstīts.

Atbildot uz portāla Gorod.lv jautājumiem, kā gadījās, ka VPIP atteica ietaupītos līdzekļus izmantot projektoru iegādei pirmsskolas izglītības iestādēm, bet KSP ietaupītos līdzekļus atļāva izmantot savām vajadzībām, Pēteris Dzalbe paziņoja, ka visu pašvaldības struktūru vadītājiem bija dots uzdevums ietaupītos līdzekļus novirzīt decembra darba algām.

P.Dzalbe atzīmēja, ka pat, ja VPIP atļautu izmantot ietaupītos līdzekļus, šogad iestāde to nepaspētu izdarīt (acīmredzot, KSP ir īpašas spējas izmantot līdzekļus, kuri šogad papildinās noteiktās pozīcijas). Tāpat viņš paziņoja, ka līdzekļi varētu tikt pārcelti uz nākamo gadu.

Atgādināsim, ka VPIP vadītāja Marina Isupova komitejas sēdē paziņoja, ka neesot saņēmusi rīkojumu ietaupītos līdzekļus novirzīt darba algām un nerēķināties ar grozījumiem budžetā gada beigās.


Написать комментарий