Zvans uz redakciju: DU notikušais neatšķiras no «Maximā" notikušā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

4.decembrī ap plkst.11:45 Daugavpils Universitātes (DU) jaunajā korpusā Parādes ielā 1 nostrādāja ugunsdrošības signalizācija, tādēļ cilvēki bija jāevakuē no izglītības iestādes, tomēr tas, kas notika, nelīdzinājās evakuācijai, portālam Gorod.lv paziņoja DU students Jānis, kurš piezvanīja uz portāla redakciju.

Viņš bija norūpējies un dusmīgs, jo, pēc viņa vārdiem, evakuācijas, tas ir, organizētā pasākuma vietā DU studenti un personāls pēc kāda laika „vienkārši atstāja telpas”: „Nostrādāja ugunsdrošības signalizācija, un izskanēja mierīgs rīkojums atstāt telpas, taču pasniedzēji un studenti kādu laiku sprieda, vai nepieciešams reaģēt uz signālu. Kad tika nolemts paklausīt lūgumam, visi atstāja telpas. Tādēļ rodas jautājums – kas universitātē atbild par cilvēku evakuāciju?”.

Zvanītājs Jānis neslēpa, ka bija šokā, jo tika pārkāpti vairāki noteikumi: „Izpētīju universitātes jaunā korpusa evakuācijas plānu, tajā ir trīs punkti, tas ir, trīs avārijas izejas, kuras jāizmanto ārkārtas situācijās. Taču reāli bija iespēja izmantot tikai galveno izeju, pārējās durvis bija ciet. Protams, cilvēki sadrūzmējās pašā centrā, tā bija burzma. Evakuācijas instrukcijā bija norādīts, ka visiem jāpulcējas drošā vietā, kuru aizšķērsoja būvnieku darba tehnika, to var pārbaudīt, apskatot videonovērošanas kameru ierakstus. Savukārt paši būvnieku nekā nereaģēja un turpināja strādāt. Vai viņi vispār ievēro drošības tehniku?

Jautāju, kas ir atbildīgs par evakuāciju un kāpēc mašīnas aizšķērso izeju, uz ko man nelaipni ieteica rakstveidā griezties pie rektora, to es neizdarīju”.

Turpinot stāstu, students atzīmēja, ka arī atgriešanās universitātes telpās nebija organizēta, jo neviens nepaziņoja, ka nekas nedraud un droši var atgriezties ēkā.

„Manuprāt, DU notikušais neatšķiras no „Maximā” notikušā, šī traģēdija neko nav iemācījusi. Ja universitātē notiktu kas nopietns, neviens nereaģētu, un arī šajā gadījumā neiztiktu bez upuriem”, teica Jānis.

Jāatzīmē, ka portāla Gorod.lv korespondents studenta jautājumus nosūtīja DU sabiedrisko attiecību menedžerim, gaidām atbildi. 


Написать комментарий