Krievijas medijs: Re&Re maksājuši Vienotības melnajai kasei apmaiņā pret valsts pasūtījumiem

foto: Māris Morkāns/Mix Media Group
foto: Māris Morkāns/Mix Media Group

Tuvākajā laikā Latviju gaidot liels politiskais skandāls, jo Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis esot informējis Valsts prezidentu Andri Bērziņu, ka būvkompānijas Re&Re vadība ilgu gadu garumā bijusi cieši saistīta ar partiju Vienotība, neoficiāli tai ziedojot naudas līdzekļus, vēsta Krievijas federālais izdevums "Rossijskie Vesti".

Kontaktus ar "Re&Re" esot tieši uzturējusi premjera Valda Dombrovska sieva Ārija Dombrovska un Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas vīrs Jānis Āboltiņš. Tieši viņi esot saņēmuši naudu no "Re&Re" Vienotības melnās kases papildināšanai un sev personīgi.

Pateicībā Vienotība lobējusi valsts pasūtījumu būvniecībā piešķiršanu šai kompānijai. Krievijas medijs ziņo, ka būvkompānijas vadītāji jau esot snieguši šādas liecības un atzinušies lietas izmeklētājiem. Vēstīts arī, ka uz Bērziņu, iespējams, tiekot izdarīts spiediens, lai skandālu noklusētu.

Kā noskaidroja FOCUS.LV, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) informācija liecina, ka no četriem Re&Re līdzīpašniekiem oficiāli partijām ziedojis Egīls Bērzups (partijai Jaunais laiks 2004. un 2005.gadā viņš kopumā ziedojis 6100 latus) un Marģers Bitmetis (2010.gadā - 18 000 latu ziedoti partiju apvienībai Par Labu Latviju). Abi publiski redzamākie būvkompānijas akcionāri - Ainārs Pauniņš un Didzis Putniņš partijām oficiāli ziedojuši nav.

Savukārt portāls pietiek.com nesen informēja, ka par būvniecības nozares sistēmu atbildīgās Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra Jura Pūces dzīvesbiedres Zaigas Pūces pārstāvēto biedrību "Ascendum" dāsni atbalstījuši tieši būvniecības nozares uzņēmumi, tostarp "Re&Re" biedrībai ziedojusi 29 500 latus. Pūce, kaut arī savu vainu notikušajā neatzina, pēc šo ziņu nonākšanas atklātībā no amata atkāpās. Nedaudz vēlāk tajā pašā dienā pēc sarunas ar Valsts prezidentu atkāpās arī Dombrovskis.


Написать комментарий