Vidējā apkures maksa par 1 m2 novembrī Daugavpilī bija 0,61 Ls

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2013.gada novembrī lietotājiem tika piemērots siltumenerģijas tarifs 43,94 Ls/MWh bez PVN, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības gala tarifam 205 Ls/tūkst.nm3, paziņoja PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Andrejs Kuzņecovs.

Vidējā apkures maksa par 1 m2 novembrī mūsu pilsētā bija 0,61 Ls. Vidējā ārējā gaisa temperatūra novembrī bija +4,2 grādi pēc Celsija skalas. Novembrī siltumenerģijas lietotāju parāds pieauga no 2,33 miljoniem latu līdz 2,36 miljoniem latu.

Jāatzīmē, ka 2012.gada novembrī siltuma tarifs Daugavpilī bija augstāks nekā šā gada novembrī, un sastādīja 47,09 Ls/MWh, kas atbilda dabasgāzes tirdzniecības gala tarifam 230 Ls/tūkst.nm3. Vidējā ārējā gaisa temperatūra pērnā gada novembrī bija +3,8 grādi pēc Celsija skalas, vidējā apkures maksa – 0,76 Ls/m2.

Šā gada decembrī siltumenerģijas tarifs Daugavpilī samazinājās līdz 43,31 Ls/MWh, kas atbilst dabasgāzes tirdzniecības gala tarifam 200 Ls/tūkst.nm3. A.Kuzņecovs atzīmēja, ka šā gada decembrī salīdzinājumā ar pērnā gada decembri tarifs esot par 8% zemāks, kas ir saistīts ar dabasgāzes cenas samazināšanos.

Runājot par tarifa samazināšanu nevis sakarā ar dabasgāzes cenas samazināšanos, bet ar PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbībām, A.Kuzņecovs atzīmēja, ka dokumentus par tarifa samazināšanu joprojām izskata Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija. Parasti šāda veida dokumentus Komisija izskata 90 dienu laikā, turklāt šajā laikā Komisijai jāizskata arī visi ar jaunu tarifu saistīti priekšlikumi un sūdzības. Komisija saņēma vairākus pilsētniekus priekšlikumus, tādēļ tai esot nepieciešams laiks, lai pārbaudītu visu informāciju.

Uzņēmuma vadītājs atzīmēja, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas darbinieki augustā, saņemot dokumentus par ražošanas tarifa grozīšanu, ziņoja, ka centīsies izskatīt tos pēc iespējas īsākā laikā. A.Kuzņecos izteica pieņēmumu, ka Komisija lēmumu varētu pieņemt apkures sezonas vidū. 


Написать комментарий