Zolitūdes traģēdijas izmeklēšana notiek ļoti intensīvi, uzsver premjers

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Zolitūdes traģēdijas izmeklēšana notiek ļoti intensīvi un nav pamata runāt par kavēšanos, lai arī publiskajā telpā jaušamas gaidas pēc apsūdzētajiem un aizturētajiem, telekanālā LNT uzsvēra demisionējušais premjers Valdis Dombrovskis (V).

Ministru prezidents norādīja, ka ir piesaistīti lieli spēki, lai izmeklēšanā virzītos uz priekšu raiti. Politiķis vēlreiz atgādināja, ka aizturēto un apsūdzēto lietā pašlaik vēl nav, lai nesāktos procesuālie termiņi, kuru kavēšana nāktu par sliktu traģēdijas izmeklēšanā nonākt pie objektīva rezultāta.

Dombrovskis atgādināja, ka izmeklētāji jau pirmajās dienās pēc Zolitūdes traģēdijas atzīmēja, ka izmeklēšana būs vismaz vairāku mēnešu jautājums. Premjers Zolitūdes traģēdijas sabiedriskās izmeklēšanas komisiju uzskata par lietderīgu, tāpēc valdība to atbalstīs, bet tās darbības tāme tiks pārskatīta. Dombrovskis uzsvēra, ka tiek sagaidīts, ka darbošanās komisijā tās locekļiem būs pilna laika darbs, nevis papļāpāšana reizi mēnesī sabiedriskā kārtā. Šādos apstākļos komisijai bijis nepieciešams piesaistīt kvalificētus cilvēkus, kuriem attiecīgi nepieciešams arī samaksāt, atzīmēja politiķis.

Dombrovskis nedomā, ka līdz ar nedienām ar tāmi topošās komisijas reputācija būtu pilnībā sagrauta vēl pirms darba sākšanas, jo komisijas locekļi ir sabiedrībā augsti respektēti. Problēmas komisijas darba sākšanā nav neatrisināmas un, domājams, tiks atrisinātas, piebilda premjers.

21.novembrī Zolitūdē, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guva smagus ievainojumus. Zolitūdes traģēdija kļuva par lielāko nelaimi Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.


Написать комментарий