SIA «Labiekārtošana-D» pārstāve: Lai palīdzētu klaiņojošiem dzīvniekiem, jādarbojas kopā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcija saņēma lasītājas, kurā ir sašutusi par Daugavpils dzīvnieku patversmes darbu, vēstuli.

Pēc viņas domām, patversme strādā slikti, kaut arī SIA „Labiekārtošana-D” vadītājs Sergejs Blagoveščenskis solīja, ka viņa pakļautībā esošās patversmes darbs uzlabosies.

Lasītāja sūdzējās, ka nevar sazvanīt patversmes vadību, atzīmējot, ka „iepriekšējo patversmes vadītāju Ž.Sosnare vismaz varēja sazvanīt”. Savukārt, kad pensionāre atnesa uz patversmi klaiņojošu dzīvnieku, to attiecās uzņemt, paskaidrojot, ka nav brīvu vietu, kaut arī pirms tam solīja palīdzēt.

Lasītāja vēlas zināt, pie kā jāgriežas, lai „patversmē, beidzot, būtu kārtība”.

Šo vēstuli mūsu portālam komentēja SIA „Labiekārtošana-D” iecirkņa vadītājs Māris Garkulis. Pēc viņa vārdiem, lai katrā konkrētā gadījumā patversmes darbinieki varētu operatīvi reaģēt uz situāciju, viņiem jāzina precīza adrese, pēc kuras atrodas klaiņojošais dzīvnieks un cilvēka, kurš vēlas palīdzēt, kontaktinformācija.

„Ja mūsu speciālista rīcībā nav konkrētas informācijas, viņš nevar atrast dzīvnieku, tādēļ lūdzam pilsētniekus: norādiet savu kontaktinformāciju, lai mēs kopīgi varētu palīdzēt dzīvniekiem.

Ar katru gadu darba patversmes apjoms arvien pieaug, iespējams, tas ir saistīts ar finansiālo situāciju pilsētā. Bieži vien cilvēki atsakās no saviem mīluļiem un izmet tos uz ielas.

Vairākumam patversmē nonākušo dzīvnieku ir nepieciešama ārstēšana, tādēļ regulāri izmantojam veterināra pakalpojumus. Viņš apskata katru dzīvnieku, kas nonāk patversmē un nepieciešamības gadījumā ārstē to uz vietas vai nogādā uz klīniku. Visi mūsu pārziņā esošie dzīvnieki ir pabaroti un pieskatīti. Ja kāds par to šaubas, varat pārliecināties pretējā, atnākot uz patversmi Piekrastes ielā 2.

Diemžēl ar līdzekļiem, kuri tiek iedalīti no pilsētas budžeta, pietiek tikai noteikta dzīvnieku skaita uzturēšanai un ārstēšanai. Patversme var uzņemt noteiktu dzīvnieku skaitu. Saskaņā ar Dzīvnieku aizsardzības likumu, ja divu nedēļu laikā patversmes iemītniekam nav iespējams atrast jaunu saimnieku, tas tiek iemidzināts. Taču mēs parasti tā nedarām.

Mūsu patversmei ir nepieciešams remonts, ēka ir novecojusi, jāmaina iekšējās un ārējās inženierkomunikācijas. Arī voljēri ir veci. Nākamgad plānots veikt patversmes rekonstrukcijas darbus.

Ļoti ceram uz pilsētnieku sapratni un sadarbību”, pastāstīja M.Garkulis.

Runājot par lasītājas aprakstīto gadījumu, viņš atzīmēja, ka, saskaņā ar patversmes darbinieku informāciju, lasītāja nolēma personīgi atnest uz patversmi kaķi, kurš izrāvās un aizbēga.

Iecirkņa vadītājs aicināja pilsētniekus, kuri konstatējuši, ka kādam klaiņojošam dzīvniekam esot nepieciešama palīdzība, zvanīt pa tālr. 65471689, 29572677, 20042402 vai rakstīt uz e-pastu labiekartoshana@apollo.lv, norādot, ka vēstule domāta patversmei. Speciālists noteikti apmeklēs norādīto adresi un noķers dzīvnieku. Visi SIA „Labiekārtošana-D” speciālisti ir aprīkoti ar nepieciešamajiem instrumentiem.

Tāpat patversme strādā arī ar dzīvnieku kolonijām, taču šajā gadījumā mājas iedzīvotājiem jāuzraksta kolektīva vēstule. 


Написать комментарий