Idejas ilgstošām brīvdienām Daugavpilī: Ģimenes diena muzejā, skolēnu karnevāla gājiens un degoša atzīšanās mīlestībā pilsētai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Lūk, ir jau pienākušas ilgi gaidītās Ziemassvētku brīvdienas, kuras turpināsies tuvāko sešu dienu laikā.

Šajā laikā daugavpilieši varēs ne tikai atpūsties ģimenes lokā, apciemot savus radus un tuviniekus, pabūt kopā ar draugiem, bet arī piedalīties daudzos kultūras pasākumos, kuri tiek organizēti svētku nedēļā.

Sestdien, 31. decembrī plkst. 10:00 Olimpiskā centra baseinā turpināsies Ziemassvētku peldēšanas sacensības. Plkst. 12:00 Kultūras pilī sāksies jautrā Sanktpēterburgas operetes teātra muzikālā pasaka „Brēmenes muzikantu Jaungada piedzīvojumi”. Izrādē, kura paredzēta mazajiem skatītājiem vecumā no 3 līdz 12 gadiem, būs redzams brīnišķīgs stāsts par neskumstošā Trubadūra īsto draudzību ar viņa draugiem – ceļojošajiem aktieriem. Turklāt visus skatītājus gaida rotaļas, riņķa dejas un konkursi pie Jaungada eglītes. Biļešu cenas svārstās no 2,5 līdz 6 latiem.

No 12:00 līdz 14:00 Rotko centrā keramiķis Valentīns Petjko vadīs speciālu meistarklasi mazajiem apmeklētājiem.
Tieši pusdienlaikā Jaunbūves bibliotēkā sāksies īsta literatūras balle skolēniem „Ziemassvētku noskaņās”, bet plkst. 15:00 aktīvākajiem mazajiem bibliotēkas apmeklētājiem notiks pasākums, kas veltīts tradicionālā Ziemassvētku garduma – piparkūku izgatavošanai no baltajiem māliem.

Turklāt visu dienu Vienības laukumā joprojām strādās svētku tirdziņš, bet Rūķu mājiņā uz meistarklasēm ielūgs Bērnu un jaunatnes centra „Jaunība” audzēkņi.

Vakarā plkst. 17:00 operetes cienītājus Kultūras pils aicina uz jautro Imre Kalmana muzikālo izrādi „Marica”, kuru parādīs Sanktpēterburgas operetes teātris.

Turklāt no 21. decembra līdz 26. decembrim kinoteātrī „Renesanse” plkst. 13:00 sāksies animācijas filmu seansi, kuras ir radījuši Latvijas multiplikatori. Ieejas biļetes cena sastādīs 0,80 Ls.

Svētdien, 22. decembrī plkst. 13:00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā notiks kārtējā Ģimenes diena, kura veltīta dāvanām un to dāvināšanas tradīcijām. Interaktīvā programma iepazīstinās bērnus ar dāvanu dāvināšanas tradīcijām dažādās valstīs, kā arī iemācīs izgatavot nelielus, bet ļoti patīkamus Ziemassvētku un Jaungada suvenīrus. Atgādināsim, ka pilsētas muzeja apmeklēšanas maksa visai ģimenei neatkarīgi no tās locekļu skaita, sastādīs tikai latu.

Uz Daugavpils teātra skatuves plkst. 12:00 un 15:00 notiks divas režisora Viktora Jansona jaunas izrādes visai ģimenei „Pasaku pārdevējs”. Vienu no galvenajām lomām tēlos jaunais, bet daudzsološais aktieris Miroslavs Blakunovs, kuru skatītāji atceras pēc Kazanovas lomas. Turklāt izrādē plkst. 15:00 piedalīsies īsts Sala tētis no Veļikajas Ustjugas.

Plkst. 17:30 daudzie šansona cienītāji aizpildīs Kultūras pils koncertzāli, jo te sāksies šī pilsētnieku iemīļotā žanra festivāls.
Pirmdien un otrdien, 23. un 24. decembrī Daugavpils iedzīvotājiem būs iespēja atpūsties no publiskiem pasākumiem un sagatavoties gaišo Ziemassvētku svinēšanai ģimenes lokā.

Toties ceturtdien, 26. decembrī daugavpiliešiem un pilsētas viesiem nav vērts palikt mājās, bet apmeklēt pilsētas centrālo laukumu. Plkst. 12:00 visi interesenti var pievienoties skolēnu karnevāla gājienam „Kumeliņi, kumeliņi”. Tā dalībnieki varēs ne tikai iet jautrā kolonnā, bet arī saņemt balvu par labāko masku un saņemt biļeti bezmaksas slidošanai Ledus hallē.

Plkst. 16:00 pie galvenās pilsētas eglītes notiks Ziemassvētku akcija „Iedegsim Daugavpils sirdi Vienības laukumā”. Visiem, kuri vēlas piedalīties šajā akcijā, vienkārši jāierodas norādītajā laikā ar sveci, lai veiktu savu ieguldījumu kopējā mīlestības izpausmē savai pilsētai.

 


Написать комментарий