Eiropas Parlaments vairs negaida no Janukoviča virzību uz Eiropas pusi

foto: world.fedpress.ru
foto: world.fedpress.ru

Eiropas Parlamenta vadītājs Martins Šulcs paziņoja, ka no Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča velti gaidīt politisko virzību uz Eiropas pusi.

Pēc politiķa vārdiem durvis uz Eiropas Savienību Janukovičam no šī laika ir aizvērtas. Turklāt neapmierinātība ar Ukrainas valdību nenozīmē, ka arī Ukrainas tauta nesaņems pieeju Eiropas ekonomiski politiskajai apvienībai, raksta izdevums vesti.ru.

Šulcs Briseles 20. decembra preses konferencē žurnālistiem apliecināja, ka Ukrainas opozīcijā Maidanā gaida no Eiropas Savienības labvēlīgu attieksmi un pelna to. Pēc Eiropas Parlamenta vadītāja vārdiem Eiropa paliek atvērta Ukrainas tautai un jebkurā laikā ir gatava parakstīt Asociācijas vienošanos, kad valsts būs gatava izpildīt ES nosacījumus.

Turklāt Šulcs atzina, ka Eiropas Savienībai nav līdzekļu Ukrainas atbalstam. Iepriekš tika ziņots, ka Ārpolitikas komisāre Ketrīna Eštone, kura uzstājas par Asociācijas vienošanās parakstīšanu starp ES un Ukrainu, kura „varētu pēdējā laika nepatīkamās tendences pagriezt un veicināt ārzemju investīciju piesaisti Ukrainas ekonomikā, kā arī vienošanās ar SVF panākšanu”, ES vārdā piedāvāja Kijevai arī finanšu palīdzību. Tomēr Šulcs atspēkoja Eštones vārdus un paziņoja, ka šādus soļus ES dalībvalstis neapsprieda. 


Написать комментарий