Lielbritānija nesamazinās ES migrantu plūsmu līdz 75 tūkst. cilvēku gadā

foto: novinite.ru
foto: novinite.ru

Lielbritānija nesamazinās ES migrantu plūsmu līdz 75 tūkst. cilvēku gadā. Britu ministrs Vins Keibls paziņoja, ka Lielbritānija nenoteiks migrācijas no ES valstīm līmeņa griestus.

Valsts esot aktīvi apspriedusi informāciju par Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas plāniem ieviest migrantu no ES valstīm plūsmas maksimālo rādītāju – 75 tūkst. cilvēku gadā, ziņo portāls eer.ru.

Griesti 15 tūkst. cilvēku apmērā neko nemaina. Tomēr var ierobežot migrantu tiesības uz pabalstu saņemšanu. Migrācijas ierobežošanas pasākumi jābloķē. Tas būtu „nelikumīgi un grūti izpildāmi”. „Konservatori ir panikā”, norāda ministrs, jo pieaug populistiskās Apvienotās Karalistes Neatkarības partijas (UKIP) eiroskeptiķu popularitāte. „Šī rīcība nepalīdzētu, bet gan kaitētu”, teica ministrs.

72% britu vēlas ieviest migrācijas ierobežojumu. Viņus uztrauc tas, ka migranti iekārtojas darbā, izmanto izglītības un veselības aprūpes sistēmas. 2014.gada 1.janvārī spēkā stāsies noteikums, kas nosaka, ka migrantiem būs jāgaida 3 mēneši pirms viņi varēs griezties pēc pabalstiem. Taču pēdējo gadu prakse liecina, ka migrantu plūsma labi ietekmē valsts ekonomiku. 


Написать комментарий