Girgensonam desmitā piespēle un nerealizēts bullītis

foto: thewhig.com
foto: thewhig.com

Pie viena punkta Nacionālajā hokeja līgā tika Latvijas izlases trenera Teda Nolana vadītais Bufalo "Sabres", kas tikai 25 sekundes līdz spēles beigām izglābās no zaudējuma pamatlaikā pret Toronto "Maple Leafs" (3:3).

Pēcspēles metienu sērijā pārāki gan bija mājinieki – vienīgo precīzo mēģinājumu izpildīja Džefrijs Lupuls, bet Zemgus Girgensons, kurš rezultatīvi asistēja pirmo vārtu guvumā, trešajā sērijā netrāpīja tuvajā stūrī (3:4).

Bufalo "Sabres" pēdējo četru spēļu laikā bija izcīnījusi trīs uzvaras, un arī izbraukums Toronto sākās ļoti veiksmīgi. Rezultāts tika atklāts astotajā minūtē, kad Girgensons ļoti labi pieturēja ripu aiz vārtiem un centās izslidot vārtu priekšā metiena pozīcijā. Girgensons divcīņā ar aizsargu klupa, taču kritienā izdarīja metienu un spēlēja milzīgu artavu Meta Mulsona vārtu guvumā (1:0).

Pagāja tikai 52 sekundes, un "Sabres" jau dubultoja pārsvaru. "Maple Leafs" vārtsargs Žonatans Bernjē pieļāva rupju kļūdu pēc viegla uzmetiena, pēc tam atvairīja atkārtotu Meta Elisa metienu, bet atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Džons Skots (2:0). Otrajā trešdaļā laukumā saimniekoja mājinieki, kas "Sabres" nomētāja ar 17:5 un guva trīs bezatbildes vārtus.

Vispirms trešdaļas 12.minūtē ar metienu no zilās līnijas vārtus guva Džeiks Gārdiners, pēc piecām minūtēm Pīters Holands panāca izlīdzinājumu, bet vēl pēc četrām minūtēm "Maple Leafs" izmantoja otro vairākumu. Lielāko darbu paveica Fils Kesels, kurš ar individuālu reidu ieveda ripu zonā un pēc Raiena Millera atvairīta metiena un partnera piespēles pats arī noslēdza uzbrukumu – 3:2 tikai 17 sekundes līdz trešdaļas beigām.

Toronto "Maple Leafs" iepriekšējās trīs spēles noslēdzās bullīšos, un arī šī nebija izņēmums. 51 sekundi līdz pamatlaika beigām mājinieki nopelnīja noraidījumu, un "Sabres", spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, prata realizēt divu cilvēku pārsvaru un izglābties 25 sekundes līdz beigām. Izšķirošajos notikumos laukumā esot arī Girgensonam, "Sabres" izdevās uzvarēt cīņu vārtu priekšā, un Stīvs Ots panāca izlīdzinājumu – 3:3.

Pēcspēles metienu sērijā Lupuls otrajā sērijā apspēlēja Milleru, savukārt trešajā sērijā Girgensons centās piemānīt Bernjē, tomēr pēc māņkustības netrāpīja tuvajā vārtu stūrī. Bufalo "Sabres" tika pie viena punkta un ar 24 punktiem 38 mačos joprojām ieņem pēdējo vietu līgā. Savukārt "Maple Leafs" ar 43 punktiem 40 cīņās saglabā septīto vietu Austrumu konferencē. Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs parīt, kad uzņems Vašingtonas "Capitals".

Zemgus Girgensons turpināja spēlēt pirmajā uzbrucēju virknējumā un laukumā pavadīja 19 minūtes un 21 sekundi. Vairākumā Girgensons aizvadīja 26 sekundes, savukārt mazākumā – divas minūtes un 19 sekundes. Girgensona aktivitāte palīdzēja "Sabres" atklāt rezultātu, un Zemgus laukumā atradās arī trešo vārtu guvumā, kad Bufalo pēdējā minūtē spēlēja sešatā pret četriem. Girgensons izdarīja trīs metienus pa vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus un pabeidza maču ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Girgensons šosezon 37 spēlēs ir nopelnījis 14 (4+10) punktus, no kuriem astoņus (3+5) – pēdējo 12 maču laikā.

Citā spēlē Austrumu konferences līdervienība Pitsburgas "Penguins" izbraukumā pagarinājumā uzvarēja Karolīnas "Hurricanes" (4:3). "Penguins" labā pirmos vārtus guva Sidnijs Krosbijs, bet pie trim rezultativitātes punktiem tika Džeimss Nīls (1+2) un Jusi Jokinens (0+3), kuriem attiecīgi pirmās un trešās zvaizgznes tituls. "Penguins" 40 spēlēs ir 57 punkti, bet otro vietu ieņem Bostonas "Bruins", kas 38 mačos izcīnījis 54 punktus.

Savukārt Rietumu konferences vadību pārņēma Čikāgas "Blackhawks", kas savā laukumā pārliecinoši sakāva Kolorādo "Avalanche" – 7:2. Pirmie vārti tika gūti tikai 13.minūtes vidū, bet jau pēc 16 minūtēm rezultāta tablo vēstīja par graujošo 5:0 mājinieku labā. Protams, visas trīs spēles zvaigznes tika "Blackhawks" hokejistiem – Patrikam Šārpam (3+1), Džonatanam Teivzam (2+2) un Dankanam Kītam (0+3). "Blackhawks" 40 spēlēs ir 60 punkti, bet Anaheimas "Ducks", kas šonakt nespēlēja, ir gan par punktu (69), gan aizvadītu spēli (39) mazāk.


Написать комментарий