Jaunatnes organizācijas «Kāpēc 5?» meistarklase: papīra dāvanu izstrādājumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gadījumā, ja jūs vēl nepaspējāt skaisti noformēt sagatavotās Jaungada dāvanas saviem mīļajiem un tuviniekiem, tad šī Daugavpils Neformālās izglītības centra jaunatnes organizācijas „Kāpēc pieci” biedres Jūlijas Jablonskas papīra pinumu meistarklase ir domāta tieši jums.

Tomēr neatlieciet sagatavošanas darbus, jo tas aizņems zināmu laiku, bet Jaunais gads jau ir tik tuvu!

Jums būs nepieciešams: kseroksa vai avīžu papīrs, kancelejas nazis, adāmadata, PVA līme, akrila krāsas tūbiņas, ota, jebkuras formas priekšmets būs pinuma pamatne, papildus rotājumi.

1) Sagrieziet taisnstūra papīra gabalus,

piesūciniet tos ar līmi un uztiniet uz adāmadatas. Sagatavotos papīra kociņus (20–50 gab.) atstājiet izžūšanai uz vairākām stundām.

2) Papīra kociņos pārklājiet ar akrila krāsu.

3) Paņemiet vāzi (vai jebkuru citu nepieciešamās formas priekšmetu) un sāciet to apvīt, veidojot dažādu rakstu ar krāsainiem papīra kociņiem.

4) Noslēgumā izrotājiet savu izstrādājumu ar atlasa lentu vai Jaungada rotājumiem.

Pēc J. Jablonskas vārdiem izveidotos izstrādājumus var izmantot kā groziņu konfektēm vai augļiem, bet dāvanu formas pītā pamatne šampanietim vai jebkuram citam dzērienam.

Kā apgalvo Jūlija, pīšanas process ir tik vienkāršs, ka tajā var piedalīties arī bērni no 9 gadu vecuma – tas attīsta sīko motoriku un telpisko iztēli. Groziņa izgatavošanai būs nepieciešamas 4–10 stundas. 

Nobeigumā gribētos atzīmēt, ka jaunatnes organizācija „Kāpēc 5?” apvieno nelielu radošo cilvēku skaitu, kuriem ir interesanti dažādi virzieni: fotogrāfija, mode, glezniecība, papīra plastika, uzvedumi, pašattīstības treningi un labdarība. Lai piedalītos vienā no šādiem pasākumiem, var uzrakstīt vēstuli uz elektronisko pastu: kapec.pieci@gmail.com.


Написать комментарий