2013. gada rezultāti: Ar pilsētas pasažieru pārvadājumiem nodarbosies uzņēmums “Daugavpils satiksme”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Rūpējoties par pilsētniekiem, aizejošā 2013. gada beigās Daugavpils domes deputāti pieņēma lēmumu uz Tramvaju uzņēmuma bāzes izveidot uzņēmumu „Daugavpils satiksme”, un piešķirt uzņēmumam tiesības no 2014. gada 1. janvāra sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus pilsētas nozīmes maršrutos.

paskaidroja pilsētas domē, šī reorganizācija ir nepieciešama tādēļ, lai nenodotu pilsētas autobusu pasažieru pārvadājumus atklātam konkursam, jo šajā gadījumā pašvaldība var saņemt neparedzamu pretendentu dempinga cenas un piedāvājumus, kā arī zaudēt darbavietas.

Pilsētas vadība apliecināja, ka pašvaldība veiks visas nepieciešamās darbības, lai sabiedriskā transporta organizācijā nebūtu problēmu un lai reformu dēļ neviens Autobusu parka darbinieks nezaudētu darbu un sociālās garantijas.

Lai nodrošinātu pasažieru pārvadājumus, dome pieņēma virkni nepieciešamo lēmumu, tai skaitā lēmumu par to, ka no 1. janvāra braukšanas maksa Daugavpils tramvajos un pilsētas autobusos sastādīs 0,43 eiro, kas atbilst iepriekšējai braukšanas maksai – 0,30 lati. Kā paziņoja pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, tuvāko mēnešu laikā tiek plānots piedāvāt arī vienotu mēnešbiļeti gan braukšanai ar autobusu, gan tramvaju, jo šie pārvadājumu veidi tagad atrodas viena uzņēmuma pārziņā.

Tāpat atzīmēsim, ka uzņēmumu „Daugavpils satiksme” vadīs bijušā Tramvaju uzņēmuma vadītājs Ēvalds Mekšs, bet Autobusu parka vadītājam Sergejam Mihailovam, kura pārziņā būs ārpus pilsētas pārvadājumi, tiks atļauts sešus mēnešus būt par viņa vadītā uzņēmuma un uzņēmuma „Daugavpils satiksme” valdes locekli.

Noslēgumā atzīmēsim, ka Daugavpils pasažieru pārvadājumu reorganizācijas nepieciešamība ir izskaidrojama ar to, ka Autobusu parks vienlaikus nevarēja saglabāt pilsētas pārvadājumus (kurus dome tam deleģēja tieši) un ārpus pilsētas pārvadājumus (pasūtītājs – Latgales plānošanas reģions). Tomēr, kā izrādījās, ārpus pilsētas pārvadājumi tagad ir nodoti ministrijas pārziņā, iepriekš Latgales plānošanas reģiona izsludinātais konkurss ir atcelts, bet līgumi uz 2 gadiem ir pagarināti ar iepriekšējiem pakalpojumu sniedzējiem, tai skaitā arī ar Autobusu parku.


Написать комментарий