2013. gada rezultāti: Galvenās komunālās sfēras problēmas tā arī nav atrisinātas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Komunālo pakalpojumu un DzKSU tēma pastāvīgi ir aktuāla, un to visu gadu aktīvi apsprieda Daugavpils iedzīvotāji.

Jāatzīmē, ka komunālajā sfērā pēdējā pusgada laikā pēc vēlēšanām bija novērojama pietiekami liela aktivitāte, tomēr pagaidām tās redzamie rezultāti ir DzKSU vadītāja nomaiņa, atkritumu izvešanas un ūdens starpības maksas aprēķināšanas kārtība, kā arī ne visai veiksmīgā DzKSU darbība stimulēt iedzīvotājus slēgt līgumus par māju apkalpošanas tiesību pārņemšanu.

Droši vien par vienu no galvenajām personām pilsētnieku problēmu risināšanā epopejā ar komunālajiem maksājumiem kļuva jaunais deputāts Vladislavs Bojarūns, kurš paziņoja, ka par 9 gadu nebeidzamajām nejēdzībām kādam ir jāatbild. Pēc vēlēšanām pilsētnieki sastinga gaidās, bet sanāksme, kura 10. oktobrī notika pilsētas domē, parādīja, ka mazāk pretenziju par DzKSU darbu nav mazāk.

Vairākas reizes portāls Gorod.lv vērsās pie V. Bojarūna ar jautājumiem, kad galu galā tiks atrisināta problēma ar ūdens starpību un kad tiks galā ar ienīstajiem automātiskajiem siltummezgliem, kā var spriest pēc V. Bojaruna komentāriem, kuri ir uzstādīti pirms vairākiem gadiem.

Kopumā par ūdens starpību pilsētnieki nesāka maksāt mazāk. Daugavpils dome šī jautājuma risināšanā izrādījās bezspēcīga, par ko paziņoja mērs J. Lāčplēsis. Mēram, kļūstot par deputātu, pēkšņi sāka piebalsot arī V. Bojarūns, kurš paziņoja, ka jautājums par ūdens starpību jārisina Ministru kabineta un Saeimas līmenī. Atzīmēsim, ka šādi paziņojumi no deputātiem izskanēja augustā, bet no oktobra ūdens starpību sāka aprēķināt savādāk, tomēr kopējie maksājumi par to nesamazinājās. Tas, ka valsts līmenī ir pieņemti noteikumi, uz kuriem atkal balstās gan domē, gan DzKSU, pierāda, ka dažu tautas kalpu paziņojumiem pirms vēlēšanām par to, ka tieši viņi atrisinās šo problēmu, nav nekāda pamata.

Kas attiecas uz automātiskajiem siltummezgliem, kuru uzstādīšana Daugavpils mājās kļuva par daudzu iztiesāšanu iemeslu, kuras iniciēja V. Bojaruns, tad izrādījās, ka pilsētas mērs uzskata to uzstādīšanu par nepieciešamu. Turklāt mēra partijas biedrs V. Bojaruns ziņo, ka viņam ir pilsētas mēra vēstule par to, ka dome lēmumu par automātisko siltummezglu uzstādīšanu nav pieņēmusi. Kamēr tautas kalpi sniedz tik pretrunīgus komentārus, automātiskie siltummezgli turpina darboties, un pietiekami siltajā laikā ļauj patērēt minimālo apsildīšanai nepieciešamo siltuma daudzumu.

Pilsētnieki joprojām gaida pozitīvas izmaiņas komunālajā sfērā. Oktobra beigās portāls Gorod.lv vērsās pie V. Bojarūna ar jautājumiem, kā tiek risinātas visas viņa iezīmētās problēmas, tomēr tautas kalps izteica neapmierinātību par „bikstīšanu pa muguru” un paziņoja, ka pastāv svarīgākas problēmas nekā tarifa samazināšana.

Cienot deputāta darbu un lūgumus, mēs divus mēnešus nevērsāmies pie V. Bojarūna, uz kuru tā cer pilsētnieki. Ar jauniem spēkiem jaunajā gadā mēs ceram atjaunot saskarsmi ar deputātu un ziņosim mūsu lasītājiem, kas ir paveikts visu komunālo jautājumu risināšanā.


Написать комментарий