Bankas aicina pievērst uzmanību pakalpojumu pieejamībai gadu mijā un ieplānot nepieciešamās darbības

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Latvijas komercbankas atgādina par to, kas jādara, lai labāk sagatavotos eiro ieviešanas brīdim un atgādina par iespējamām problēmām.

"Nordea": Vēlams nodrošināties ar skaidru naudu "Nordea" banka tēriņiem gadu mijā iesaka nodrošināties ar skaidru naudu, informē Nozare.lv. Banka brīdina, ka norēķinu kartes un bankomāti gadu mijas naktī darbosies īpašā režīmā. "Nordea" bankomātu darbs tiks apturēts 31.decembrī 30 minūtes pirms pusnakts un jau neilgi pēc pusnakts bankomātos būs iespējams izņemt skaidru naudu - sākotnēji 10 un 50 nominālu banknotēs. No 2.janvāra bankomāti pakāpeniski tiks papildināti ar piecu un 20 nominālu eiro banknotēm.

Iemaksājot skaidru naudu iemaksas bankomātā gadu mijā, kartes konts tiks papildināts un iemaksātie naudas līdzekļi būs pieejami, taču kartes konta papildinājums konta izrakstā būs redzams no 2.janvāra.

Maksājumu kartes darbosies bez izmaiņām līdz kartes termiņa beigām, un latu kartes konta atlikums, kā arī citi kartes limiti 1.janvārī automātiski konvertēsies eiro valūtā.

Maksājumi "Nordea" bankas Latvijas filiāles robežās, maksājumi starp saviem kontiem, kā arī maksājumi uz kredītkartes kontiem būs iespējami līdz 30.decembra pl.16:00. Ja maksājums tiks veikts pēc 30.decembra pl.16:00, tas izpildīsies no 2.janvāra līdz ar maksājumu sistēmas darbības atjaunošanu. Iekšzemes maksājumi latos jāiesniedz līdz 30.decembra pl.13:00, steidzami maksājumi - līdz 30.decembra pl.15:30. Sagatavotie, bet neapstiprinātie latu maksājumi ar nākotnes izpildes datumu pēc 1.janvāra tiks automātiski konvertēti eiro valūtā.

Klienti, kuru kredītmaksājums iekrīt mēneša pēdējā dienā, aicināti savlaicīgi nodrošināt nepieciešamos līdzekļus kredīta maksājuma kontā - līdz šī gada 30.decembra pl.16:00.

Gada nogalē, no 30.decembra līdz 2.janvārim, internetbankai būs ierobežota pieejamība, tādēļ klienti aicināti maksājumus veikt savlaicīgi. No 30.decembra pl.16:00 internetbanka būs pieejama informatīvajā režīmā - veiktie darījumi tiks apstrādāti, taču izpildīsies 2.janvārī līdz ar maksājumu sistēmas darbības atjaunošanu. Savukārt no 31.decembra pl.23:00 uz vairākām stundām internetbanka nebūs pieejama, jo notiks valūtu konvertācijas. Internetbanka darbu atsāks 2.janvārī.

"SEB banka": pakalpojumi nebūs pieejami iespējami īsu laiku, tomēr laicīgi jāieplāno nepieciešamās darbības

Lai nodrošinātu visu "SEB bankas" sistēmu un pakalpojumu, tostarp internetbankas, bankomātu un maksājuma karšu pāreju no latiem uz eiro, banka gadu mijā paredzējusi maksimāli īsu pārtraukumu pakalpojumu pieejamībā, ziņo Nozare.lv.

Tomēr banka aicina klientus pievērst uzmanību "SEB bankas" pakalpojumu pieejamībai un laicīgi ieplānot nepieciešamās darbības.

"SEB bankas" interneta banka "Ibanka" un "Telebanka" nebūs pieejama no 31.decembra pl.19:00 līdz 1.janvāra pl.9:00. Ja pārskaitījums "Ibankā" vai "Telebankā" jāveic uz kontu citā bankā, šis pakalpojums būs pieejams līdz 30.decembra pl.13:30. Savukārt pārskaitījumu "SEB bankas" robežās būs iespējams veikt līdz 31.decembra pl.19:00. Plānots, ka "Ibanka" un "Telebanka" būs pieejama klientiem no 1.janvāra pl.9:00.

Īsziņu un "e-Link" pakalpojumi nebūs pieejami no 31.decembra pl.19:00 līdz 1.janvāra pl.9:00.

Maksājuma kartes strādās bez pārtraukuma, izņemot maksājumu pieņemšanu interneta darījumos. Pirkumus ar maksājumu karti internetā nebūs iespējams veikt no 31.decembra pl.19:00 līdz 1.janvāra pl.9:00.

Bankomātu darbībā būs īss pārtraukums. Izmaksas bankomāti strādās 31.decembrī līdz pl.23:30, kad tie tiks slēgti, lai varētu nodrošināt tehnoloģisko pāreju uz eiro. Vēlākais pusstundu pēc pusnakts šos bankomātus plānots atvērt klientiem lietošanai jau eiro valūtā.

Iemaksu un izmaksu bankomātiem, ar kuru palīdzību klienti var veikt skaidras naudas iemaksu kontā, izslēgšanas periods būs nedaudz ilgāks - 20 bankomātus "SEB banka" plāno izslēgt 30.decembrī, bet atlikušo 41 bankomātu - 31.decembrī.

Rēķinoties ar to, ka gada pirmajās dienās iedzīvotāju rīcībā skaidrā naudā tomēr vairāk varētu būt latu nekā eiro, janvāra pirmajās 14 dienās "SEB bankas" klienti iemaksu/izmaksu bankomātos varēs ieskaitīt savā kontā latus, bet visos bankomātos jau no 1.janvāra varēs izņemt eiro.

Gadu mijā strādās arī vairākas "SEB bankas" filiāles. 30.decembrī strādās visas filiāles no pl.9:00 līdz 16:00, izņemot tirdzniecības centrus, kas strādās ierastā kārtībā. 31.decembrī strādās visas filiāles no pl.9:00 līdz pl.15:00. Savukārt 1.janvārī strādās Āgenskalna, Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Madonas, Rāznas, Rīdzenes, Talsu, Valmieras, Vidzemes filiāles no pl.12:00 līdz 15:00.

Filiālēs var veidoties garas rindas Saistībā ar pāreju uz eiro gadu mijā bankas filiālēs var veidoties pat sešas līdz astoņas stundas garas rindas, brīdina "Swedbank". Tāpēc Banka gadu mijā filiālēs veidos dalītas rindas - darījumiem ar skaidru naudu, finanšu konsultācijām un citu pakalpojumu saņemšanai.

"Swedbank" sagaida, ka papildus ikdienas plūsmai banku filiālēs decembrī un janvārī būs jāapkalpo 60 000 iedzīvotāju jeb aptuveni piecas pilnas "Arēna Rīga" halles.

Saistībā ar pievienošanos eirozonai gadu bijā būs pārtraukumi bankas pakalpojumu darbībā. Pats mazākais pārtraukums plānots maksājumu kartēm, kuru darbībā varētu būt pārtraukumi stundu pirms un 15 minūtes pēc gadu mijas. Klienti aicināti neplānot karšu norēķinus ap pusnakti. Par iespējamiem karšu darbības pārtraukumiem jāatceras un ar tiem jārēķinās arī tiem iedzīvotājiem, kas 2014.gadu izvēlējušies sagaidīt ārvalstīs, kur ir cita laika zona.

Iedzīvotāji aicināti laikus saprast, kādi pirkumi būs nepieciešami svētku naktī. Pārejas uz eiro laikā īpašā režīmā darbosies bankomāti. Ar 30.decembri "Swedbank" bankomātus pakāpeniski sāks izslēgt, lai sagatavotu eiro ieviešanai, un šis process tiks pabeigts 31.decembrī pl.20:00.

1.janvārī ap pl.1:00 naktī naudas izmaksas bankomāti tiks atkal ieslēgti un no tiem varēs izņemt naudu jau eiro valūtā. Naudas iemaksas bankomāti darbu atsāks nedaudz vēlāk - 1.janvārī pl.12:00, un tajos varēs iemaksāt eiro. Daļa naudas iemaksas bankomātu vēl divas nedēļas pēc 1.janvāra pieņems latus. Uz šiem bankomātiem tiks izvietoti speciāli apzīmējumi.

Pēc pārejas uz eiro un darba atsākšanas "Swedbank" naudas izmaksas bankomāti līdz janvāra vidum izdos 10, 20 un 50 eiro banknotes. Sākot ar 14.janvāri, "Swedbank" naudas izmaksas bankomātos būs pieejamas arī piecu eiro banknotes.

"Swedbank" naudas aparāti, kuros ir apvienota gan banknošu iemaksas, gan izmaksas funkcija, pēc pārejas uz eiro pieņems un izsniegs tikai eiro banknotes. Šie aparāti no 1.janvāra pieņems visu nominālu eiro banknotes, bet izsniegs 10, 20 un 50 eiro banknotes.

Šā gada pēdējā dienā "Swedbank" filiāles apkalpos klientus līdz pl.15:00, savukārt nākamgad sešas "Swedbank" filiāles darbosies arī 1.janvārī no pl.12 līdz pl.15:00. Šajā dienā filiāļu pakalpojumu klāsts vēl būs ierobežots, jo pirmajās janvāra dienās vēl turpināsies bankas procesu pārcelšana uz eiro.

Ar bankomātu, maksājumu karšu, internetbankas, telefonbankas un filiāļu darbību gadu mijā var iepazīties "Swedbank" mājaslapā.


Написать комментарий