2014. gadā Daugavpils novadā notiks 112 kultūras pasākumi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

2013. gada pēdējā Daugavpils novada deputātu sēdē 28. decembrī tika pieņemts galīgais lēmums par Daugavpils novada kultūras pasākumu plānu.

Ziņotāja, Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne atgādināja, ka kultūras pasākumu plānu ir izskatīja Izglītības, kultūras un sporta komitejas locekļi, kuri noraidīja darba grupas priekšlikumu par to, ka 2014. gadā nav jāorganizē lidojošo objektu festivālu „Asti gaisā” Kalkūnes pagastā. Turklāt to, ka šis pasākums jāorganizē katru gadu, atbalstīja arī Finanšu komiteja. Tādējādi sākotnēji plānoto 111 pasākumu vietā Daugavpils novadā tika nolemts organizēt 112 kultūras pasākumus, kuriem kopumā nepieciešami vairāk nekā 105 tūkst. latu (tai skaitā pašvaldības budžeta, Eiropas fondu līdzekļi un pasākumu ienākumi).

Zīmīgi, ka daži pasākumi šogad tiks atjaunoti. Tie ir Latgales mūzikas festivāls „Muzykys Skrytuļs”, un citi pasākumi, piemēram, Līksnas pagasta jaunatnes pasākums „Iegriežam mācību gadu” vai Nīcgales pagasta deju kolektīva „Lakši” jubileja.

Protams, 2014. gadā notiks ikgadējie pasākumi – tautas daiļrades festivāls „Augšdaugava” un Daugavpils novada dienas, bet galvenais, kas mūs šogad sagaida, ir lieli jaunie pasākumi – Līgo brīvdienas Višķu estrādē, kā arī Ģimenes diena Naujenes pagastā. Turklāt par godu pagasta 150. gadadienai šogad Sventes pagastā pirmo reizi notiks pagasta svētki, kuri ilgs divas dienas.

Tāpat novadā saglabāsies arī dažādu konkursu: „Kļūsti par uzņēmēju”, „Mana apkārtējā vide” un citu norise.

Atzīmēsim, ka par pirmo 2014. gada kultūras pasākumu kļūs „Sporta un deju diena” Lauceses pagastā, kura notiks 11. janvārī, bet 24. janvārī Daugavpils novada Kultūras centrā notiks tradicionālais pasākums „2013. gada Sporta laureāts”. Tomēr sīkāku informāciju par pasākumu programmu drīzumā varēs atrast Daugavpils novada pašvaldības portāla sadaļā „Kultūra”.    


Написать комментарий