Atmiņa ir īsa. Vai Maximas boikots 42 dienas pēc traģēdijas jau beidzies?

foto: trade-help.com
foto: trade-help.com

Pagājis jau vairāk nekā mēnesis kopš sāpīgās traģēdijas Zolitūdē. 

Kamēr tiek solīts – apsūdzētie būs, rezultāta kā nav, tā nav, un daudziem joprojām grūti kaut uz mirkli nedomāt par šausmīgo 21. novembra vakaru. Taču, vai solījumi, kas tik aktīvi „bārstīti” internetā – Maximā vairs nespert savu kāju, dzīvē darbojas?

Lai gan paši Maxima pārstāvji atzīst – boikots izjūtams joprojām, pēc portāla Kasjauns.lv veiktā pētījuma sociālajā tīklā draugiem.lv, nākas novērot pretējo. 

Kā ziņojām, veikala „Maxima Latvija” pārstāvis Jānis Beseris, vēstīja, ka boikotu uzņēmums izjūtot joprojām. Prioritāte šobrīd esot atgūt sabiedrības uzticību, taču, lai to īstenotu, uzņēmumam ir jāmainās daudzos līmeņos, atzīst pats Beseris. 

Tomēr, realitātē gan izskatās nedaudz citādāk. Pēc aptaujas datiem, kurā piedalījušies vairāk nekā 1600 respondentu, nākas atzīt – sāpe izsāpēta vai arī par Maxima boikotu liela daļa iedzīvotāju jau aizmirsuši. 

Interesanti, bet 18 dienas pēc traģēdijas cilvēki par Maximas boikotu izteicās krasi atšķirīgāk, kā tagad, kad pagājis ilgāks laiks. 

Skumji, bet aptauja, kuru veicām 40. dienā pēc traģēdijas, liecina – boikots pamazām tiek aizmirsts. Lielākā daļa aptaujāto atzīst, ka neesot atšķirības, kurā lielveikalā iepirkties, jo arī citos veikalos notiekot tāda pat darbinieku ekspluatēšana un nicīga attieksme pret klientiem kā Maximā. Salīdzinot ar pirmo aptauju, secinājām, ka procentuāli skaits ir audzis, ejot dienām, cilvēkiem pamazām aizmirstas sev tik strikti dotais solījums šajos veikalos vairs neiepirkties. 

Liels aptaujāto skaits arī uzsvēra, ka tomēr iepērkas Maxima veikalos, jo cenas tur esot zemākas, un pat santīms ir no svara. Interesanti, bet salīdzinājumā ar pirmo aptauju, kad uzdevām tieši tādu pašu jautājumu – „Vai tu iepērcies Maximā?”, liela daļa respondentu uzsvēra, ka Maximā šobrīd neiepērkas, bet to plāno atsākt darīt, ja veikals „atmazgās” savu tēlu. Zīmīgi, bet divas nedēļas vēlāk teju tik pat liels aptaujāto skaits atzina – Uzreiz pēc traģēdijas Maximā nespēju ieiet, bet tagad varu. Ko varam secināt? Vai Maxima tēlu sākusi pamazām „atmazgāt tīru”? 

Kamēr aptuveni 20 procenti respondentu nedaudz vairāk kā divas nedēļas pēc traģēdijas Maximu solījās boikotēt pilnībā, pēc vairāk kā mēneša „pilnībā boikotētāju” skaits krietni krities. 

Lai arī pirmā aptauja liecināja – boikots internetā ir krietni „izteiktāks”, nekā tas izpaužas realitātē, pēc otrās aptaujas jau diezgan acīmredzami iezīmējas realitāte – laikam ejot,  par boikotu esam sākuši piemirst. 


Написать комментарий