LBAS vadītājs: Saņemti signāli par arodbiedrības LABA šaubīgo finanšu darbību

foto: arodbiedriba.lv
foto: arodbiedriba.lv

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) ir saņēmusi signālus par arodbiedrības LABA šaubīgo finanšu darbību, tāpēc ar šo arodbiedrību sadarbība nenotiek.

Intervijā "Latvijas Avīzei" jautāts par LBAS sadarbību ar LABA, kas publiskajā telpā tiek saistīta ar Rīgas domes un "Saskaņas centra" vadītāja Nila Ušakova interesēm, LBAS vadītājs Pēteris Krīgers uzsvēris, ka "signāli par viņu šaubīgo finansiālo darbību ir saņemti".

"Savā laikā mums ar LABA bija sarunas par iespējamo sadarbību un uzdevām jautājumu par viņu finansiālo darbību. Visas dalīborganizācijas regulāri atskaitās par biedru skaitu, iekasētajām biedra naudām, no kuras LBAS darbībai pārskaita 3%. LABA šos datus negribēja atklāt, bet tikai pajautāja: "Cik jums vajag? Mēs jums pārskaitīsim." Bet mums tomēr ir savi zināmi principi un disciplinējoši noteikumi. Ja kāds tos nevēlas ievērot, tad nekāda draudzība nevar sanākt."

"Tādēļ saku pavisam skaidri - mums ar LABA nav pilnīgi nekāda sakara un nekādu attiecību! Viņi darbojas atsevišķi no mums. Tā ir viena no tām arodbiedrībām, kas nav iestājusies LBAS," piebildis Krīgers.

Krīgers zinājis stāstīt, ka LABA apvienoti pamatā "Rīgas satiksmes" darbinieki, "kurus uz LABA brutāli pārcēla no mūsu savienībā ietilpstošās Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības LAKRS", bet pašlaik uz LABA ar nekorektām metodēm tiekot pārvilināti arī "Rīgas namsaimnieka" darbinieki.


Написать комментарий