Vācijas apdrošinātāji par stihiju radītiem zaudējumiem izmaksājuši 7 miljardus eiro

foto: DPA/thelocal.de
foto: DPA/thelocal.de

Pagājušā gada stihiju dēļ Vācijas apdrošinātājiem nācies izmaksāt atlīdzībās septiņus miljardus eiro, lai segtu zaudējumus, ko radījuši vasaras plūdi, krusa un ziemas vētras, raksta thelocal.de.

Vācijas Apdrošinātāju asociācijas vadītājs Aleksanders Erdlands uzsvēris, ka vairāku ekstrēmu laika apstākļu dēļ dažu mēnešu laikā apdrošinātājiem bijis ārkārtas gads.

Asociācijas aplēses liecina, ka apdrošinātāji pērn izmaksājuši atlīdzības gandrīz 7 miljardu eiro apmērā, kas ir viena no lielākajām summām vēsturē.

Jūnijā upes Danube un Elba izgāja no krastiem, appludinot ievērojamas Austrumvācijas platības, savukārt jūlijā vētra skāra valsts dienvidus. Pēc tam – oktobrī un decembrī – zaudējumus radīja vētras.

Rezultātā apdrošinātājiem bijis sliktākais gads kopš 2002. gada, kad Vācijā applūda plašas teritorijas.

Asociācijas vadītājs uzsvēris, ka nākotnē situācija varētu kļūt vēl sliktāka. Apdrošinātāju un klimata pētnieku veiktā izpēte liecina, ka klimata izmaiņas palielinās stihiju iespējamību Vācijā.

Par vētru jūlijā izmaksātas atlīdzības 3,1 miljarda eiro apmērā, vasaras plūdu rezultātā – 1,8 miljardi eiro, bet rudens un ziemas vētru radītajiem zaudējumiem tika izmaksātas atlīdzības 600 miljonu eiro apmērā. 


Написать комментарий