Daugavpils pilsētas domes deputāti neatļāva atvērt totalizatoru daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada pirmajā sēdē Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komiteja atteica izsniegt atļauju totalizatora un derību likmju pieņemšanas vietas atvēršanai 18.Novembra ielā 171-31, Daugavpilī. Minēto pieteikumu bija iesniegusi firma „Optibet”.

Neskatoties uz to, ka firma bija iesniegusi visus šādos gadījumos nepieciešamos dokumentus un atļaujas, viņai atteica izsniegt atļauju totalizatora atvēršanai. Viens no galvenajiem iemesliem bija daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas iedzīvotāju iesniegums, kurā viņi iestājās pret totalizatora atvēršanu šajā mājā.

Minēto lēmumu iedzīvotāju pieņēma kopsapulcē, kurā piedalījās 25 dzīvokļu īpašnieki (kopumā mājā ir 48 dzīvokļi). Viens iedzīvotājs atturējās, 24 dzīvokļu īpašnieki bija pret šo ieceri.

Tāpat Daugavpils pilsētas pašvaldībā ir spēkā direktīva, saskaņā ar kuru azartspēļu organizācija mikrorajonos dzīvojamo māju tuvumā tiek aizliegta.

Tomēr sakarā ar šo vienīgo darba kārtībā iekļauto jautājumu radās diskusija. Deputāts Aivars Broks atzīmēja, ka totalizators esot dažādu atpūtas un sporta veidu alternatīva.

Pēc ārsta un deputāta Reiņa Joksta domām, atkarība no azartspēlēm esot nopietna diagnoze, kas jāārstē.

Daugavpils pilsētas domes juriste Marina Dimitrijeva pastāstīja portālam Gorod.lv, ka firmai „Optibet” ir tiesības pārsūdzēt šo lēmumu tiesā.

Taču pašvaldība ar savu direktīvu ir ierobežojusi spēļu zāļu un azartspēļu vietu skaitu, tādēļ citas telpas pilsētas teritorijā firmai netiks piedāvātas. Patlaban Daugavpilī darbojas 15 spēļu zāles. 2009.gadā pilsētā bija 26 spēļu zāles.

Atgādināsim, ka pagājušā gada oktobrī deputāti atļāva SIA „Olympic Casino Latvia” atvērt jaunu spēļu zāli bijušajā tirdzniecības centrā „Dvinsk”. Mēnesi vēlāk vēl vienai firmai – „Post Nevada” atļāva pārcelt uz šo tirdzniecības centru spēļu zāli, kas pirms tam atradās Rīgas ielā 65. Kā tika ziņots, viens no minētā tirdzniecības centra īpašniekiem ir Daugavpils pilsētas domes deputāts Jevgeņijs Carevs. 


Написать комментарий