Tenisiste Šarapova iekļuva jaunajā Forbes reitingā, pateicoties savām konfektēm

foto: starslife.ru
foto: starslife.ru

Krievijas tenisiste Marija Šarapova iekļuva kārtējā ASV žurnāla Forbes reitingā. Šoreiz 26 gadus vecā Krievijas pilsone atrodas spilgtāko biznesa cilvēku, kuri ir jaunāki par 30 gadiem, sarakstā, raksta Forbes.ru.

Šī reitinga dalībnieki pārstāv 15 dažādas jomas – finanses, tehnoloģijas, sportu, kino un citas. Šarapova iekļuva šī saraksta nominācijā „Sports”.

2012. gadā pazīstamā sportiste atklāja savu pirmo biznesu – Sugarpova zīmola konfekšu ražošanu, un pat uz laiku domāja mainīt uzvārdu, bet pārdomāja.

Pēc datiem uz pērnā gada augustu no pārdošanu sākuma 2012. gadā tika realizēti 1,8 milj. saldumu iepakojumi Ziemeļamerikas, Eiropas un Āzijas valstīs.

Sugarpova konditorejas līnija sastāv no 12 košļājamām konfektēm lūpu, tenisa bumbiņu, zirnekļu, augļu, lācīšu, zvaigznīšu, sirsniņu un citu figūru formā. Katram veidam ir savs nosaukums, piemēram, „koķets”, „efektīvs”, „muļķīgs”, „briesmīgs”. „sportisks”.
Tenisiste teica, ka Sugarpova ir „aizraujošākais projekts”, kurā viņa ir piedalījusies.

Nesen Forbes pēc 2013. gada rezultātiem nosauca Šarapovu par apmaksātāko pasaules sportisti: Krievijas pilsone nopelnīja 29 milj. dolāru, no kuriem ražošanas daļa sastādīja teju 6 milj. dolāru, bet pārējo ienākumu daļu sastādīja sponsorēšanas un reklāmas līgumi.

Drīzumā Šarapova strādās Soču Olimpiskajās spēlēs kā ASV televīzijas kanāla NBC korespondente.


Написать комментарий