Sesks: Pilsētas ekonomika pēc Liepājas metalurga slēgšanas spējusi pārstrukturēties

foto: latvia.travel
foto: latvia.travel

Maksātnespējīgā AS "Liepājas metalurgs" ir lielākais ražošanas uzņēmums valstī, taču pilsētas ekonomika pēc rūpnīcas slēgšanas spējusi pārstrukturēties, intervijā "Rietumu Radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija), ziņo LETA.

"Protams, vairāk nekā pusotrs tūkstotis bezdarbnieku ir nopietns trieciens pilsētas ekonomikai, un to nevar uzreiz akumulēt, tomēr pērn novembrī iekasētais iedzīvotāju ienākuma nodoklis samazinājies par 5%, kas nav daudz un liecina, ka citas nozares strādājušas veiksmīgāk," sacīja Sesks.

Viņš norāda, ka kopumā Liepājā ir aptuveni 30 000 darba vietu, līdz ar to vienas rūpnīcas ietekme nav vairs tik liela kā senāk, kad "Liepājas metalurgā" un "Laumā" strādāja ievērojami vairāk cilvēku un kad nebija mazo un vidējo uzņēmumu, kas "faktiski ir balanss, lai pilsētas ekonomika veiksmīgi strādātu".

Februārī sāksies diskusijas par "Liepājas metalurga" pārdošanas noteikumiem, un rūpnīcas nākotne būs viens no svarīgākajiem jautājumiem, kas kopā ar maksātnespējas administratoru Haraldu Velmeru būs jārisina jaunajam Ministru prezidentam un koalīcijai, sacīja Sesks.

"Investoriem ir interese par "Liepājas metalurga" iegādi, un pie labvēlīgiem nosacījumiem varam cerēt, ka rūpnīcas darbība tiks atjaunota," sacīja Sesks.

Kā ziņots, uzņēmumam 10.septembrī tika sākts tiesiskās aizsardzības process, bet tā pasākumu plāns netika izpildīts un administrators Velmers iesniedza uzņēmuma maksātnespējas pieteikumu.

Liepājas tiesa 12.novembrī atzina uzņēmumu par maksātnespējīgu un sāka darbinieku masveida atlaišanu.
Kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku.


Написать комментарий