Siltā ziema sagādā problēmas PAS „Daugavpils siltumtīkli”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada siltā ziema satrauc siltumenerģijas piegādātājus, tostarp PAS „Daugavpils siltumtīkli”, ziņo Daugavpils pilsētas pašvaldība.

Biomasa, ko iegādājās pašvaldības uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli”, netiek izmantota un iztērētā nauda netiek atgriezta, iekārtas strādā uz nepilnu slodzi, kas noved pie saražotās siltumenerģijas pašizmaksas pieauguma.

Pašvaldība atzīst, ka ir izveidojusies sarežģīta situācija. PAS „Daugavpils siltumtīkli” ekonomiste Vija Ločmele paziņoja, ka siltumenerģijas realizācija 2013.gada decembrī bijusi par 11 tūkst. megavatstundu mazāka, nekā 2012.gada decembrī, naudas izteiksmē tas ir apmēram 468 tūkst. latu (apmēram 666 tūkst. eiro) bez PVN.

Taču uzņēmums šajā situācijā redz arī pozitīvo pusi – uzņēmums cer, ka parādi par siltumu strauji nepieaugs, jo rēķini ir mazāki, ir augstāks rēķinu apmaksas procents.

Saskaņā ar pašreizējiem aprēķiniem, par 2013.gada decembri iedzīvotāji vidēji maksās vidēji 0,90 latus (1,28 eiro) par vienu m2, savukārt 2012.gada decembrī šī summa bija 1,31 lats (1,86 eiro).

Pašvaldība ziņo, ka janvāra beigās – februāra sākumā Sabiedrisko pakalpojumu regulators varētu apstiprināt jaunu, samazinātu siltuma tarifu, kuru iesniedza PAS „Daugavpils siltumtīkli”.


Написать комментарий