ANO: Valstis dara pārāk maz, lai samazinātu siltumnīcefekta pieaugumu

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Siltumnīcefektu veidojošo gāzu apjoms pasaulē strauji pieaug, un, lai nepieļautu planētas sasilšanu, ir jāveic daudz stingrāki pasākumi, norādīts nopludinātā ziņojuma projektā, ko sagatavojis ANO Starpvaldību panelis klimata pārmaiņu jautājumos.

Dokumentā norādīts, ka CO2 gāzu apjoms laika posmā no 2000. līdz 2010.gadam vidēji ik gadu pieaudzis par 2,2%, kas ir divreiz vairāk nekā vidēji laikā no 1970. līdz 2000.gadam.

Organizācija aicina valstu valdības nekavējoties rīkoties, lai tiktu samazināta gāzu izplūde, un pāriet uz dabai nekaitīgiem enerģijas resursiem, ziņo BBC.

Ja siltumnīcefekta gāzu apjoms turpinās pieaugt pašreizējā ātrumā, tad to kaitīgās ietekmes novēršanai nepietiks ar pasākumiem, kurus valdības apņēmušās izstrādāt pēc nesenās Varšavas Klimata pārmaiņu konferences.

Ziņojuma projektā valdībām pārmests, ka tās ievērojami vairāk līdzekļu tērē, atbalstot fosilo energoresursu ieguvi un patēriņu, nekā pāreju uz «zaļo enerģiju». Dokumentā pausts viedoklis, ka ekonomiskā izaugsme ir viens no galvenajiem dzinuļiem, kas liek palielināt CO2 gāzu apjomu.


Написать комментарий