Dome kopā ar juristiem izstrādā līguma ar „Batergo” laušanas stratēģiju un taktiku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tā kā visi daugavpilieši turpina gaidīt solīto apkures tarifa samazinājumu par 50% (vai vismaz par plānotajiem 2,8%), portāls Gorod.lv kārtējo reizi painteresējās, kad būs lauzts līgums, kurš ir noslēgts starp uzņēmumu „Daugavpils siltumtīkli” un „Batergo”, jo tieši ar to tautas kalpi saista apkures tarifu pilsētā.

Atbildot uz jautājumu par to, kādā stadijā atrodas līguma laušanas process ar „Batergo”, Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka process notiek, un patlaban uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” ir lauzis zemes nomas līgumu (projekta realizācijai), kurš tika noslēgts, kā uzskata pašvaldība, ar „Batergo” radniecīgu uzņēmumu – „Sprino”. Pašvaldība ir saņēmusi visus maksājumus, kuri ir saistīti ar šī līguma kavējumiem, un turpina strādāt tālāk.

Tāpat J. Lāčplēsis atzīmēja, ka ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas juristiem vada pārrunas par to, kā veidot līguma laušanas stratēģiju un taktiku, lai neradītu zaudējumus. Paralēli notiek līguma ar „Sprino” koriģēšana, kur pēc domes priekšsēdētāja domām ir iespējami nepatīkami momenti uzņēmumam un pilsētniekiem pēc 5 gadiem.

No „Batergo” gatavība lauzt līgumu pēc pušu vienošanās vai atteikšanos nav saņemta, paziņoja J. Lāčplēsis.
Tāpat atgādināsim, ka līgumu jau ir novērtējuši eksperti, kurus pieaicināja deputāta Jevgeņija Careva vadītā darba grupa.  
 


Написать комментарий