Špoģu vidusskolā tiek realizēts projekts ”Globālā dimensija sociālo zinātņu mācību priekšmetos”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Špoģu vidusskola realizē projektu ”Globālā dimensija sociālo zinātņu mācību priekšmetos”, kura mērķis ir veicināt sabiedrības interesi un līdzdalību globālajā izglītībā un sekmēt sabiedrības izpratni par attīstības jautājumiem Latvijā, Igaunijā un Apvienotajā Karalistē, kā arī Eiropā kopumā.

Špoģu vidusskolas pedagoģe Antra Dombrovska paziņoja portālam Gorod.lv, ka vidusskola nolēma piedalīties šajā projektā, lai dažādotu materiāla pasniegšanas metodes, izmantojot jaunus materiālus un interaktīvo pieeju.

Projekta ietvaros novadītas ģeogrāfijas, kulturoloģijas, vizuālās mākslas, latviešu valodas, informātikas un dabaszinību mācību stundas, aktualizēta ekoloģiskā audzināšana skolā un pagastā, apskatīti jautājumi par sociālo un ekoloģisko atbildību, globalizācijas procesiem, izaicinājumiem un iespējām, stereotipu veidošanos, cilvēku un notikumu mijiedarbību.

A.Dombrovska atzīmēja, ka no Špoģu vidusskolas skolēniem par projekta pasākumiem ir saņemtas pozitīvas atsauksmes, arī skolas pedagogi labprāt izmanto projekta ietvaros sagatavotos materiālus.

Jāatzīmē, ka Špoģu vidusskola ir vienīga Daugavpils novada skola, kas īsteno šo projektu, tomēr reģionā ir vēl viena iestāde – Daugavpils 10.vidusskola, kura realizē līdzīgus pasākumus. Dažādi pasākumi šajās izglītības iestādēs notiks līdz 2015.gadam.


Написать комментарий