Vislielākā apkures maksa Daugavpilī par decembri – 2,53 eiro par kvadrātmetru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vidējā apkures maksa mājās, kuras apkalpo Daugavpils DzKSU, decembrī sastādīja 0,90 latus (1,28 eiro) par kvadrātmetru, paziņoja DzKSU. 

Turklāt atzīmēsim, ka pēc uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” datiem vidējā apkures maksa pilsētā decembrī sastādīja 0,83 latus (1,18 eiro) par dzīvokļa kopējās platības kvadrātmetru.

Zemākā apkures maksa novērojama renovētās mājās, Tā, Kandavas ielā 4 vidējā apkures maksa par kvadrātmetru sastādīja 0,44 latus (0,63 eiro), Imantas ielā 35 – 0,45 latus (0,64 eiro), Ģimnāzijas ielā 18 – 0,51 latus (0,73 eiro). Vislielākā apkures maksa novērojama mājās ar nelielu dzīvokļu skaitu, kur apkures maksa par kvadrātmetru sasniedz 1,78 latus (2,53 eiro).

Kā pauda Daugavpils DzKSU vadītājs Jevgeņijs Olenovs, uzņēmums ir sastādījis izdevīguma tabulu māju iedzīvotājiem, kurās ir notikusi renovācija: siltumenerģijas patēriņa samazinājums un atbilstoši tam apkures maksas samazinājums ir acīmredzams.

Tāpat, kā pastāstīja Daugavpils DzKSU, apkures maksas samazināšanai (siltuma zudumu samazināšanai) iedzīvotāji dažreiz pieņem lēmumu atteikties no atkritumu vada un to aizvērt. Atkritumu vada aizvēršanas gadījumā pazūd velkme un siltuma zudumi tik tiešām kļūst mazāki.    


Написать комментарий