Sočos var izmantot ASV cīņas ar teroristu bumbām tehnoloģijas

foto: politikus.ru
foto: politikus.ru

Pentagons piedāvāja Krievijas varas iestādēm izmantot ASV tehnoloģijas Soču Olimpisko spēļu drošības nodrošināšanai. 

Priekšlikums tika izteikts Briselē Apvienotās ASV štābu komitejas vadītāja, ģenerāļa Martina Dempsi tikšanās laikā ar Krievijas kolēģi Krievijas armijas ģenerālštāba priekšnieku Valēriju Gerasimovu.

The New York Times žurnālistiem izdevās noskaidrot, ka ģenerālis Dempsi piedāvāja Olimpisko spēļu drošības nodrošināšanai izmantot iekārtas, kuras ir izstrādātas mobilo vai radio sakaru signālu konstatēšanai un slāpēšanai, kurus izmanto kaujinieki spridzekļu tālvadībai.

Dempsi apliecināja Krievijas kolēģim, ka amerikāņiem ir labi pazīstama cīņas ar teroristiem problēma, kuri izmanto pašizgatavotas bumbas, jo tieši šādi spridzekļi visbiežāk kļuva par Amerikas militāristu traumu un bojā ejas cēloņiem Afganistānā un Irākā.

Kā precizē The New York Times, abu valstu tehniskajiem ekspertiem vēl jāpārliecinās, ka ASV sistēmas var integrēt Krievijas komunikācijas un drošības sistēmās.

Abu ģenerāļu tikšanās notika nākamajā dienā pēc tā, kad Pentagons paziņoja, ka divi kaujas kuģi ir nosūtīti uz Soču rajonu, lai sniegtu palīdzību Krievijai ekstremālas situācijas rašanās gadījumā.

Soču Olimpisko spēļu dalībnieku un viesu drošības nodrošināšanas un Krievijas un ASV spēka struktūru sadarbības jautājums bija prezidentu Baraka Obamas un Vladimira Putina telefona sarunas priekšmets, apgalvo Reitera aģentūra. Tomēr Kremļa portāla ziņojumā, kurš veltīts otrdien notikušajai sarunai, iespējamā militārpersonu sadarbība nav minēta.

Atgādināsim, ka nesen Amerikas mēdijos parādījās apsūdzības, kuras adresētas Krievijas varas iestādēm par īsto terorisma draudu mērogu slēpšanu. Uz šī fona ASV olimpiskās delegācijas vadība veic īpašus pasākumus, lai nodrošinātu sportistu drošību. Tā, ASV Slēpošanas sporta un snovborda federācijas pārstāvji nolīga privāto apsardzes kompāniju un rezervēja piecas lidmašīnas steidzamai evakuācijai draudu rašanās gadījumā.

Federālais izmeklēšanas dienests vēlējās nosūtīt uz Maskavu apmēram divus desmitus savu aģentu, vēl apmēram 10 strādās Sočos.

Sočos no 7. janvāra darbojas īpaši drošības pasākumi, kuros iesaistīti teju 40 tūkst. karavīru un policistu, kā arī bezpilota lidmašīnas un klases „zeme – gaiss” raķetes. 
 


Написать комментарий