Politiķis: Valdības līderpozīcijas trūkuma dēļ Visaginas AES projekts stāv uz vietas

foto: 15min.lt
foto: 15min.lt

Pēc Hitachi Power Systems Company Takao Kariharas domām, kurš pēdējās dienās atrodas vizītē Lietuvā, Visaginas AES projekta partneriem (Latvijas, Igaunijas uzņēmumiem un kompānijai Hitachi) trūkst Lietuvas valdības līderpozīcijas, un novērojams nepieciešamās atbildības uzņemšanās trūkums.

Šādu viedokli atbalsta Lietuvas Seima deputāts, bijušais saimniecības ministrs, konservators Daiņus Kreivis.

Lietuvas parlamenta frakcijas „Tēvijas Savienības–Kristīgo demokrātu” biedrs Kreivis uzsvēra, ka pēdējā gada laikā valdība nav veikusi nekādas darbības un pavisam nesadarbojās ar reģiona partneriem, lai pavirzītu projektu uz priekšu. Notika tikai pastāvīga taisnošanās un lēmumu novilcināšana. „Starpvaldību pārrunas, kuras tika pārtrauktas pēc parlamenta vēlēšanām 2012. gadā, tā arī netika atjaunotas, bet partneriem radušies jautājumi tā arī paliek bez atbildēm. Nebija nekādu reālu darbību, lai atgrieztu viņu uzticību pēc referenduma, kuru bezatbildīgi organizēja sociāldemokrāti un viņu partneri. – teica Seima biedrs. – Sākumā likās, ka darba grupa premjerministra vadībā, kuru jaunā valdība izveidoja pērnā gada beigās, uzņems reālu atbildību, risinot svarīgus enerģētikas projektus, bet pagaidām tā tikai apspriež to, kas sen jau ir zināms, un nekādus lēmumus nepiedāvā”, – ziņo regnum.ru.

Pēc Kreivisa vārdiem nākas nožēlot to, ka valdība baidās kļūt par līderi, novilcina lēmumus un neuzņemas atbildību. Tās vājums un bezdarbība jau sāk mesties acīs projekta partneriem. Tādēļ Seima biedrs aicina premjeru apzināties personīgo atbildību, ja bezdarbības un līderpozīcijas trūkuma dēļ projekts izgāzīsies, kad viens no partneriem aizies, zaudējot pacietību.


Написать комментарий