Par ko pasaulē vajā homoseksuāļus 4

foto: supercoolpics.com
foto: supercoolpics.com

Homoseksuāļi visā pasaulē aktīvi aizstāv savas tiesības, piesaistot valdības un līdzcilvēku uzmanību LSBTTIQ organizētās demonstrācijās.

Tomēr daudzu valstu likumdošana netradicionālās seksuālās orientācijas personu iniciatīvas neatbalsta. Mēs nolēmām tikt skaidrībā, kur gejus gandrīz burtiski ir gatavi „sadedzināt krāsnīs”, kur – ierobežot vārda brīvību, bet kur – atzīt visas tiesības un par reģistrēt laulības.

Netradicionālo attiecību dediskriminācijas maksimums notika 20. gadsimtā, kad valstis viena pēc otras noņēma no homoseksuālisma nozieguma statusu. Saskaņā ar ILGA 2013. gada maija atskaiti kriminālvajāšana par homoseksuālām attiecībām joprojām saglabājas 76 pasaules valstīs, tai skaitā piecās valstīs (Irānā, Jemenā, Mauritānijā, Saūda Arābijā un Sudānā), kā arī dažos Nigērijas un Somālijas reģionos par homoseksuālajiem kontaktiem piespriež nāves sodu. Dažas valstis no jauna kriminalizē homoseksuālismu, piemēram, Indija, kura šogad atgrieza kriminālsodu par viendzimuma seksu, – ziņo noteru.com.

Šodien homoseksuāļi nav apmierināti ar sabiedrisko domu, kura noliedz viendzimuma attiecības. Tādēļ paliek aktuāls jautājums par homoseksuālisma propagandu, kuras aizliegums sarežģī Krievijas ārpolitiskās attiecības ar Eiropas valstīm un ASV. Bet, kā izrādījās, mēs šajā lēmumā neesam vientuļi, kaut gan šādu aizliegumu pasaulē pagaidām ir diezgan daudz. Lietuvas Seims 2009. gada jūnijā pieņēma labojumus likumā „Par nepilngadīgo aizsardzību no negatīvās publiskās informācijas iedarbības”, kuri aizliedza nepilngadīgo vidū publiski izplatīt informāciju par homoseksuālismu un biseksualitāti. Tiesa galīgajā likuma redakcijā šī punkta nebija. Moldāvijā uzreiz divi reģioni bija norūpējušies par homoseksuālisma propagandu: 2012. gada 23. februārī Beļcu pilsētas municipālā padome pieņēma likumu par tās aizliegumu, bet 2013. gada 30. aprīlī Gagauzijas tautas sapulce vienbalsīgi uzreiz divos lasījumos pieņēma likumu „Par līdztiesības, taisnīguma un objektivitātes principu ievērošanu”, kurš paredz „Homoseksuālisma propagandas aizliegumu”, kā arī viendzimuma partnerību un bērnu adoptēšanu viendzimuma pāriem Gagauzijas teritorijā.

Mēģinājums aizliegt homoseksuālisma propagandu Lielbritānijā cieta neveiksmi. Atbilstošs labojums nodzīvoja tikai 5 gadus, un tika atcelta pēc vētrainas apspriešanas 2003. gadā. Neskatoties uz likuma stingrību, pēc tā netika ierosināta neviena krimināllieta. Un tas nav pārsteigums, jo 19. gadsimta beigu Anglija, neskatoties uz katoļu oficiālo reliģiju, bija slavena ar publiskajiem namiem, kuros par naudu varēja pavadīt nakti ar jauniem zēniem. Pazīstamo rakstnieku Oskaru Vaildu notiesāja par homoseksuālismu politisko intrigu dēļ.

Ķīnā homoseksuālisms bija tradicionāls pat līdz 20. gadsimta sākumam, kad tas piekāpās Eiropas kultūras un morāles variantiem. Komunisti, kuri bija nākušo pie varas, apskatīja homoseksuālismu kā Rietumu postošo ietekmi, un kā jebkura Rietumu ietekme – tas tika aizliegts. Tomēr līdz 1997. gadam par to sodīja pēc „huligānisma” panta. Pavisam nesen Ķīnas mediķi oficiālā līmenī beidza apskatīt homoseksuālismu kā psihisku saslimšanu.


Написать комментарий

Tā arī rakstā nebija atbildes uz virsrakstā uzstādīto jautājumu - par ko? Nu, fobija tāpēc arī ir fobija, ka tai nav racionāla iemesla.

Kam vajag kroplības propogandu? Kam tas vajag tas to dara ,bet propogandēt nenormālību ir lieki.

Un kāds ir šī raksta mērķis? Iestāstīt, ka homoseksuālisms ir normāla parādība? Varbūt vēl arī skolās to mācīt? Pasaulē ir daudz anomāliju, un homoseksuālisms ir viena no tām!

"Un kāds ir šī raksta mērķis? Iestāstīt, ka homoseksuālisms ir normāla parādība? Varbūt vēl arī skolās to mācīt? Pasaulē ir daudz anomāliju, un homoseksuālisms ir viena no tām! " Elsa

Bet vai tad nav normāla. Visos laikos ir bijuši homoseksuāli orientēti vīrieši un sievietes. Tāpat visos laikos ir bijuši cilvēki ar iedzimtām kroplībām un garīgām kaitēm. Jāizturas toleranti. Mums katram ir savas kaites. Man kaimiņos dzīvo divas lezbietes un mani viņas netraucē. Tādi paši cilvēki kā visi. Bet praidu karnevālus es gan neatbalstu un bērnu adoptēšanu arī. Protams, ir dažādas ģimenes, un varbūt tiešām dažreiz tas homoseksuālistu pāris var sniegt vairāk rūpju un mīlestības nekā vientuļā māte vai vecāki alkoholiķi, bet līdz 16 gadiem jaunam cilvēkam uztvere ir viegli ietekmējama. Par homoseksuāli netop - par viņu piedzimst, bet novirzes psaudža psihē var rasties daudz un dažādas. Es atbalstu homoseksuāļu cilvēktiesības, ja vien tas neskar bērnu adoptēšanu un praidus.

Написать комментарий