Jubilejas folklora festivālā daugavpilieši varēs izbaudīt gruzīnu dziesmas un apmeklēt leļļu teātri no Maskavas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 31.janvārī, Daugavpils Latviešu kultūras centrā notiks X Starptautiskā folkloras festivāla atklāšana, kurā piedalīsies 20 radošie kolektīvi no piecām pasaules valstīm.

Divu dienu laikā festivālā piedalīsies vairāk nekā 250 dalībnieki, kuri priecēs daugavpiliešus ar dziesmām un dejām, kā arī iepazīsies ar mūsu pilsētas ievērojamākām vietām.

Latviju šajā festivāla pārstāvēs 16 mākslinieciskie kolektīvi no dažādām pilsētām, sākot ar Daugavpili un beidzot ar Valku.

Daugavpili festivāla pārstāvēs 3 kolektīvi: folkloras kolektīvs „Svātra”, kas šogad svin 20 gadu jubileju, LKC folkloras koris „Dzīsme” un baltkrievu tautas dziesmas ansamblis „Kupalinka”.

Starptautiskajā festivālā piedalīsies folkloras leļļu teātris „Dushegrei” no Maskavas, vīriešu koris „Elesa’ no Gruzijas, tautas mūzikas instrumentu orķestris „Rapsodija” un bandūristu trio „Namisto” no Ukrainas un folkloras kopa no Baltkrievijas.

Svinīga Starptautiskā folkloras festivāla atklāšanas ceremonija notiks piektdien, 31.janvārī, plkst.18:00, to turpinājumā gaidāms Folkloras danču vakars, kura gaitā radošie kolektīvi mācīs dejot visus, kas ieradīsies uz šo pasākumu.

Sestdien, 1.februārī, folkloras kolektīvu koncerti notiks pilsētas kultūras biedrībās. Piemēram, vīriešu koris no Gruzijas uzstāsies Poļu namā, maskavieši apmeklēs Krievu kultūras centru, savukārt mūziķi no Baltkrievijas un Ukrainas uzstāsies Kultūras pilī. Festivāla noslēguma koncerts notiks LKC plkst.15:00.

Tāpat festivāla ietvaros notiks vairākas meistarklases. Plašāka informācija par festivāla programmu pieejama šeit.

Svētdien, 2.februārī, mūsu valstī atzīmē Sveču dienu, tādēļ festivāla viesi pavadīs Daugavpilī vēl vienu dienu, lai iepazītos ar mūsu pilsētu, apmeklētu kultūras iestādes un vēsturiskās vietas.

Festivālu atbalsta Kultūrkapitāla fonds, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde, Daugavpils pilsētas dome, Latviešu kultūras centrs un folkloras kopa „Svātra”.
 


Написать комментарий