Daugavpils pilsētas 2014.gada budžetā atpūtai, kultūrai un reliģijai paredzēts par 262 tūkst. eiro mazāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils 2014.gada budžeta paskaidrojumos tiek minēts, ka pašvaldība vēlas, lai ikdienu Daugavpilī bieži vien nomainītu svētki un pilsētā izveidotos jaunas tradīcijas. 

Tomēr, neskatoties uz to, ka kopējā šī gada budžeta ieņēmumi ir par 2,71% lielāki, nekā pērn, atpūtas, kultūras un reliģijas jomu finansējums šogad tika samazināts par 262 199 eiro (par 4,56%) un sastādīs 5 493 730 eiro.

2014.gadā Daugavpils pilsētas Kultūras pārvaldes budžetā kultūras pasākumiem paredzēti apmēram 430 tūkst. eiro, ziņo pašvaldība.

Budžetā paredzēti līdzekļi dažādu kultūras iestāžu darba nodrošināšanai. Kultūras centru darbam iedalīti 1,6 milj. eiro, bibliotēku darbam – 596 tūkst., muzeja darbam – 297 tūkst., Kultūras pils darbam – 356 tūkst., Daugavpils teātra darbam – 85 tūkst., Cietokšņa Kultūras un informācijas centra darbam – 64 tūkst. eiro.

Marka Rotko mākslas centra darbam būs nepieciešami 633 tūkst. eiro, ap 65 tūkst. tiks saņemti no valsts budžeta, 148 tūkst. plāno nopelnīt mākslas centrs, bet 420 tūkst. iedalīs Dome.

Pašvaldība atzīmē, ka pakāpeniski atdzīvojas teātra un cietokšņa darbība, kuriem arī šogad ir paredzēts finansējums. Tāpat pilsēta lepojas ar Latgales zoodārzu, kas nodarbojas ar bērnu un pieaugušo ekoloģisko audzināšanu. Zoodārza izdevumi – 250 tūkst. – tiks segti no Domes un projektu līdzekļiem.

Pašvaldība norāda, ka, pateicoties ES projektiem, daudz līdzekļu pēdējo gadu laikā tika ieguldīts kultūras objektu sakārtošanā. Šogad atpūtas, kultūras un reliģijas jomās ES projektu finansējums sastādīs 273 tūkst., no kuriem lielākā daļa pienākas Latgales zoodārza projektam un Latvijas – Lietuvas sadarbības projektam, kura mērķis ir radošās industrijas attīstība.

Tāpat šogad pašvaldība iedalīs līdzekļus ne tikai iestāžu darbam, bet arī to attīstībai, remontam. Piemēram, iedalīta nauda bibliotēku tīkla attīstībai, muzeja attīstībai, kas piesaista arvien vairāk interesentu. Plānots veikt remontdarbus Vienības namā, Stropu estrādē, kinoteātrī „Renesanse”.

Budžetā paredzēti līdzekļi sabiedrisko organizāciju pasākumiem, bērnu vasaras nometnēm (375 tūkst. eiro), sporta pasākumiem (924 tūkst. eiro).


Написать комментарий