Daugavpilī grozīta pieeja jaunu saimnieku meklēšanai pamestajiem dzīvniekiem 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirms dažām dienām sociālajā tīklā „Facebook” tika izveidota Daugavpils dzīvnieku patversmes lapa, tāpat nesen tika izveidota jauna iestādes mājas lapa, kurā regulāri tiek aktualizēta informācija par patversmē nonākušajiem dzīvniekiem un tiek ievietotas viņu fotogrāfijas.

Patversmes darba moto ir „Nepērc! Adoptē no patversmes!”, dzīvniekiem tiek doti vārdi un tiek publicēts viņu apraksts.

SIA „Labiekārtošana-D” vadītājs Sergejs Blagoveščenskis, kura pārziņā atrodas dzīvnieku patversme, pastāstīja, ka patversmes darbības un attīstības programma tika izstrādāta un apstiprināta pagājušā gada nogalē. Pašreizējas patversmes aktivitātes notiek šīs programmas ietvaros.

S.Blagoveščenskis pastāstīja, ka patversmē dzīvnieki tiek uzturēti par pašvaldības līdzekļiem, bet saskaņā ar likumdošanu dzīvnieki patversmē jāuztur 14 dienas, pēc tam tie jāiemidzina vai jānodod jaunam saimniekam.

„Manuprāt, iemidzināt dzīvniekus nav humāni, tādēļ nolēmām daudz aktīvāk meklēt jaunus saimniekus. Patversmes mājas lapa un lapa sociālajos tīklos tika izveidota nesen, bet rezultāti jau ir. Interesentu skaits ir pieaudzis, ļoti ātri adoptē kaķēnus”, pastāstīja SIA „Labiekārtošana-D” vadītājs.

Viņš paziņoja, ka mājas lapas izveidei netika izmantoti pašvaldības līdzekļi, to izveidoja brīvprātīgie, kuri arī fotografē dzīvniekus. 

Jāatzīmē, ka dzīvnieku patversmes vadītāja šobrīd ir Oksana Bondare. Jaunā vadītāja pēc izglītības ir veterinārā ārste, tādēļ var veikt sākotnējo apskati. Iepriekšējā vadītāja, kura nomainīja Žanetu Šosnari, šajā amatā nostrādāja pavisam neilgi. Prakse liecina, ka patversmes vadītājam jābūt ar veterinārā ārsta izglītību, savādāk tas negatīvi ietekmē iestādes darbu, atzīmēja S.Blagoveščenskis.


Написать комментарий

Kāpēc 14 dienas un pēc tam iemidzina, kāpēc ne 5 vai 3 vai nenošpricē uzreiz???