Daugavpils novada dome un DU Sistemātiskās bioloģijas institūts mēģinās atrisināt ezera „Ļubasts” tuvumā esošo vasarnīcu applūšanas problēmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

30.janvārī kārtējā Daugavpils novada domes deputātu sēdē tika pieņemts gala lēmums jautājumā par ezera „Ļubasts” (Līksnas pagasts) dabas aizsardzības plāna izstrādi un tā iesniegšanu projektu konkursā.

Pēc dabas parka „Daugavas loki” nodaļas vadītāja Jāņa Silova vārdiem, daudziem ir zināms par pagājušā gada pavasara plūdu sekām, to, ka plūdu laikā nopietni cieta vasarnīcas, kas atrodas pie ezera „Ļubasts” Līksnas pagastā. Pašvaldība ir saņēmusi vairāku iedzīvotāju sūdzības, bet šobrīd, pateicoties Vides aizsardzības fonda projektam, ir radusies iespēja mainīt situāciju.

Daugavpils Universitātes (DU) Sistemātiskās bioloģijas institūta izstrādātā projekta ietvaros ezera „Ļubasts” teritorijā notiks hidrauliskā režīma izpēte, kuras dati tiks izmantoti aizsargdambja būvniecībā vai citā problēmas risināšanas viedā.

Jāsaka, Daugavpils novada domes deputāti lēmumu par dalību projektā pieņēma vienbalsīgi.

Jāatzīmē, ka gadījumā, ja projekts tiks atbalstīts, Daugavpils novada domes līdzfinansējums sastādīs 5 960 eiro, no kuriem 2 845 eiro jābūt iedalītiem no pašvaldības budžeta, tikpat lielu naudas summu iedalīs Līksnas pagasta pārvalde.


Написать комментарий